| | | |

ИЗНЕНАДА! Ето кой депутат от ГЕРБ е гласувал против Лена Бориславова да напусне парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е гласувал против оставката на Лена Бориславова като депутат, става ясно от разпечатката на гласуванията за деня.

Оставката на Бориславова бе подкрепена от 221 депутати, а 40 гласуваха против. 37 от тях са от “Възраждане”, а сред останалите трима освен Бойко Борисов са още червеният Христо Проданов и Искрен Митев от ПП-ДБ.

Колегата му Росен Костурков пък не е участвал само в това от шестте гласувания за деня.


Лена Бориславова заяви намерението си да се откаже от депутатското място още в началото на миналата седмица и пусна заявление до ЦИК.

Избирателната комисия обаче не го разгледа, тъй като списъкът с избраните депутати вече бе обнародван в “Държавен вестник”.

Затова младата юристка се закле като депутат от ПП-ДБ при старта на 49-ото НС миналата сряда и след това подаде оставката си пред председателя. Такъв обаче бе избран едва вчера – Росен Желязков от ГЕРБ, след което се отключи и реалната работа на НС, затова оставката бе гласувана чак днес.


Още при старта на парламента обаче Бойко Борисов заяви, че тя не трябва да напуска.

“Безотговорно към парламента е Лена Бориславова да се откаже от депутатското си място”, заяви тогава той.

Като аргумент за отказването си от парламента Бориславова посочи предстоящите местни избори и желанието й да работи за по-доброто представяне на ПП-ДБ в родната й София. Тя обаче уточни, че няма да е кандидат за кмет.

На Великден пък годеникът й Мирослав Иванов пусна пост във фейсбук, че двамата очакват първата си рожба, пише 24 часа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts