| | | |

Борисов наби канчето на джобния генерал: Човек, получил 7-8 % на изборите да говори така за партия, побеждавала ги над 10-15 пъти и с машини, и без машини, да каже, че той би бил пералня, това е изключително високо самочувствие

Омразата, която шества в момента, няма да ни доведе доникъде

Бойко Борисов няма да е кандидатът за премиер на ГЕРБ с първия мандат, който президентът Румен Радев ще връчи на политическата му сила, обяви самият той на брифинг след консултацията при държавния глава.

И за пореден път повтори, че най-важното за него е да се състави редовен кабинет именно с коалицията ПП-ДБ.

“Когато има безспорна криза, никой няма полза от това да се разбива докрай политическата класа, включително и президентът. Колкото повече управлява, толкова повече пасиви отиват към него”, обяви Борисов, попитан дали е простил на Радев за вдигнатия юмрук и определенията “мутри”.

Експремиерът заяви, че 3 пъти начело на Министерския съвет му стигали. Но и предупреди, че когато и да му се наложело да съставя кабинет, де факто това щяло да му отнеме десетина минути:

“Половината ми група в НС са министри. за 10 минути мога да ги напиша. Имаме няколко варианта за проектопремиер. най-доброто за България е за коалиция с ПП”, повтори още Борисов.

И скастри остро лидера на ДСБ ген. Атанас Атанасов, чиято теза е, че чрез коалиция с ПП-ДБ ГЕРБ целяла да ползва като пералня за имиджа си.

“Сутринта един от колегите бил казал, че ние искаме пералня. Човек, получил 7-8 процента на изборите да говори така за партия, побеждавала ги над 10-15 пъти и с машини, и без машини, да каже, че той би бил пералня, това е изключително високо самочувствие”, ядоса се Бойко.

“Искам България да върви напред, ако ще ГЕРБ да стане и 5 процента. След 6 месеца пак ще е на 25.

Но добруването на хората ми е най-милото. Всичко лошо съм оставил назад, иначе не бих си говорил с Кирил и Асен, а ние си говорим. Омразата е най-лесното”, заяви още той.

“Призовавам за още търпение и още разбрание. Отварянето на бюджета е огромен риск за държавата. Тази грешка, която направихме миналата година, не трябва да я правим тази година.

Юни ще е вече трагично късно. Предизборното говорене вече свърши. На който му е мила държавата, трябва да направи компромис.

Президентът прекрасно разбира, че Шенген, еврозона и всичко останало, за което говорим, няма как да стане. Чисто времевият срок надвишава тези няколко месеца.

Има още няколко дена. Призовавам за здрав разум”, каза още Борисов.

“Ние му казахме във времето как виждаме приемането на законите. Президентът има два хода.

Ние мнозинство ли сме с ПП-ДБ, за да искаме основните комисии, или не сме мнозинство?

Те от сутрин до вечер обикалят страната, за да обяснят, че било абсурд с ГЕРБ. А в същото време разчитат на нас за всяко едно нещо”, продължи лидерът на ГЕРБ.

“Предполагам в следващите дни ще се връчи първият мандат. За конкретно време не сме говорили.

В същото той казва, че ако ги забави, ще го нарекат диктатор. Аз му казах: “Нали аз бях? Ако ние с тебе сме диктаторите, сме страхотни”, разкри Борисов какво са си говорили с президента.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts