| | | |

Осъдиха кмета на Перник Владимиров за 100 хиляди лева

Пернишкият окръжен съд осъди община Перник заради незаконно провеждане на обществената поръчка за сметосъбирането на града.

Сключеният от кмета Станислав Владимиров договор е обявен за нищожен, защото е подписан в разрез със закона.

Заради незаконната поръчка общината е осъдена да плати близо 100 000 лева от парите на пернишките данъкоплатци (Решение № 18 гр. Перник, 12.04.2023 г.).

Това е вторият тежък удар срещу Владимиров, след като преди месец излезе доклад на Агенция за държавен и финансов контрол (АДФИ) – № ДИД1-ПК-3/12.12.2022 за дейността на общината по време на управлението му.

Почти всички обществени поръчки на общината са правени в нарушение на Закона за обществените поръчки. Ревизорите констатират, че има пълно погазване на процедурите по време на мандата.

Държавната проверка установява още, че общината е правела всичко, за да може определена фирма да спечели дадена поръчка.

Дадени са и редица конкретни примери за една и съща фирма, като най-големите нередности са за рекултивация на депо за неопасни отпадъци.

Според АДФИ са се използвали хватки, за да се отстранят нежелани от Станислав Владимиров кандидати.

В доклада се вижда, че градоначалникът е правил възражения на всяка една констатация на АДФИ, но нито едно от тях не е прието.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts