| | | |

Бременната Лена цъфна в bTV и издаде стратегията на ПП-ДБ за властта

Това върху, което бих искала да се концентрирам не е тона на разговорите, а резултатите. Това, което позволиха тези разговори беше да отпушим процеса за избор на председател на НС и правна комисия, които са двата фактора, които гарантират как и кои закони минават.

Това заяви Лена Бориславова от ПП пред bTV.

“Когато имаме това като механизъм, това е крайният резултат.

Виждаме призив от ГЕРБ, че имаме признание, те искат да получат уважение, но продължават техни представители да упрекват бюджет, за който са гласували, чуваме разнопосочни сигнали за счупена държава, което е трудно да бъде окачествено като професионален тон”, обясни бившата говорителка на кабинета “Петков”.

“Зад нас са застанали над 600 хил. избиратели, които са казали “ние не искаме повече управление на ГЕРБ”. Затова ние не можем да подкрепим първия мандат на ГЕРБ”, каза още тя.

Според нея трябва да се говори за политики и приоритети и призова колегите си да се придържат към това.

“Осъзнаваме нуждата от правителство и това, че няма как сами да реализираме такова. Така, че разговорите с колегите са логична стъпка и ние трябва да намерим решение”, заяви Бориславова.

“Ужасно трудна е ситуацията. Хората не ги интересува колко вътрешно необходимо ни е да кажем нещо остро. Имат нужда от решения.

Фокусът върху втория мандат още преди да е минал първия е малко нетипичен, но когато бъдем призовани да предложим решение има вероятност да се отпуши този процес.

Ние няма да бягаме от този въпрос, когато дойде мандатът при нас ще говорим с ГЕРБ за политики, но няма да подпишем празен чек. Няма как да кажеш “подкрепи ме” без да знаеш какво има зад нея. Ще приемем подкрепа при ясни ангажименти”, обясни тя.

Лена Бориславова припомни, че ПП трябва да проведат разговори и с другите партии, когато вземат втория мандат, за да съберат конституционно мнозинство за съдебната реформа.

“Текстовете на Крум Зарков и нашите текстове са едно и също нещо. С колегите от ГЕРБ коментирахме този текст.

Това, което имаме от ГЕРБ като поет ангажимент е, че ще подкрепят този законопроект. Ние нямаме против Конституционният съд да бъде сезиран за оценка на този проект”, каза тя.

Бориславова е категорична, че ПП няма да подкрепи кабинет с мандат на ГЕРБ.

“Напълно осъзнаваме, че имаме нужда от редовно правителство и че нямаме пълния мандат, за да реализираме правителство само с ПП, затова разговорите в НС са логична стъпка и трябва да намерим решение.

Избираме от лошо и по-лошо. Трябва да намерим как да се обединим около решения, които да движат страната напред. Трябват ни мерки, зад които да се знае кой застава”, обясни тя.

“Не мога да кажа какво е в главата на г-н Радев. Видяхме, че бързо проведе консултациите. Официалния призив беше да се даде време, но ние разбираме, че колкото и време да ни се даде, няма никакво значение.

Трябва да ни се даде процедура, без да се бърза, но ситуацията е сложна. Едни нови избори ще възпроизведат съществуващото положение”, каза Бориславова

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts