| | | |

Деси сряза Лена: Да кажеш на 650 хиляди българи, че са избрали нещо по-лошо е политически некоректно! Нямаме им доверие, това е компромис от наша страна ВИДЕО

В политиката тропането с краче не е полезно за никого. Ние сме хора с опит и си даваме сметка, че дори екстравагантното поведение представители на ПП-ДБ не водят до никъде.

Шансовете да се състави правителство са 50:50

“Това, което се случи през последните две седмици, е нещо, което не сме виждали последните две години – да се завърне нормалният тон в политиката.”

Това заяви Атанасова в предаването “120 минути” по bTV.

Колегите дори не бяха в залата, когато се разглеждаше законопроекта за съдебната реформа, припомни председателят на ПГ ГЕРБ.

Атанасова заяви, че преди Радев да връчи първия мандат е перфектният момент да се съставят лидерски срещи

“Не знам на каква логика почива твърдението, че първата партия няма право да поиска подкрепа, а втората има право на всичко, каквото реши. Смятам, че ние в ГЕРБ-СДС сме с достатъчно опит и екстравагантно поведение, което показват някои от ПП-ДБ, не води до никъде”, каза още тя.

“Направихме много компромиси в името на това най-накрая да осигурим спокойствие на българските граждани. Има теми, по които имаме толкова допирни точки. Фактите в политиката са най-важни”, коментира Атанасова.

“Борисов няколко пъти каза след като минат изборите да седнем на масата преди да се връчат мандатите и тогава няма значение с първи или втория ще се прави правителство. Важно е какви са политиките.

Но има значение никога да не забравяме фактите.

Фактът, че когато ПП спечелиха изборите ние не се противопоставихме на цялата им възможност да формират правителство с БСП. За нас беше странно БСП и ДБ да са в коалиция”, каза тя.

“Пред нас стоят всички възможни варианти и затова призоваваме за точен и ясен отговор. Няма да проявим политически инат.

Малко се обидих от думите на г-жа Бориславова – или лошо, или по-лошо. Да кажеш на 650 хиляди българи, че са избрали нещо по-лошо е политически некоректно, ако се смята тя за политик”, заяви Атанасова.

“ГЕРБ иска правителство и предлагаме споделена отговорност. Какво пречи това да се случи в първи мандат.

Как не може в първия мандат да се случи с една политическа сила, а във втория – със същата политическа сила.

Ние също имаме избиратели. Не сме партия, която наследява избора си. Нашите избиратели бяха чегъртани и обидени. Това е компромис от наша страна”, допълни тя.

“Те арестуваха опозиционния лидер. Как да им имаме доверие?

Правим го в името на държавата ни. Ние не казваме “лошо или по-лошо”. Казваме да се успокоим, да забравим егото си. Хората, които гласуват за нас искат редовно правителство”, обясни Атанасова.

Тя разкри, че момента преговорни екипи, включващи лидерът на ГЕРБ и лидерите на ПП, водят активни разговори.

“Пред нас стоят всички възможни варианти за правителство. От няколко дни призоваваме колегите за точен и ясен отговор. Искаме откровен политически разговор, това искат и българските граждани”, каза Атанасова.

Какво ще стане през октомври не знам още. Надявам се тогава да имаме стабилно правителство и всяка една партия да се готви за местните избори, добави тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts