| | | |

ШОК! Асен Василев: Правителство на ПП-ДБ! Борисов изненадващо: Предложете ни премиер и министри, за да мислим за подкрепа ВИДЕО

“Важно е да има правителство, за да направим това, за което говорим. Иначе ще работим на тактове от по 2 месеца, докато на хората не им омръзне от нас.

Затова да минем на това, което казвате – че няма да ни подкрепите с първия мандат, но искате да ви подкрепим безусловно с втория мандат. И да ви контролираме през парламента.

Независимо кое ще е правителството, ние можем да го контролираме през парламента”, обясни Борисов.

Да не се заблуждаваме в НС има още 4 партии, които могат да организират мощна опозиция.

Хубаво е да ни представите един състав на кабинет, за да видим какво предлагате и да мислим дали да ви подкрепим. Няма да изпадам в подробности.

С г-н Петков сме си простили и затова сме тук. Ако имате и друг вариант – трябва да ни го кажете. Хубаво е да ни отговорите, защото и отговор -„да“ и „не“, даден на време се приема с уважение, заяви още Борисов.

Петков обясни, че това, което те осъзнават в този момент е, че те са първата политическа сила и уважават правото им да направят своя избор.

“Когато става дума за избора – долколото разбирам ще говорите и с другите партии”, каза Петков. Борисов го прекъсна и заяви, че докато водят преговорис с ПП – ДБ няма да водят преговори с другите партии.

Не е някакъв инат, че няма да подкрепим първия мандат, а това е ясно зададена политика от нашите органи и подкрепена от избирателите ни. Не искаме да изземаме инициативата, първият мандат е при вас, каза още Петков.

“Очаквате ние да предложим състав на кабинет преди втория мандат. Това не е традиционна практика и трябва да го обсъдим”, сподели Асен Василев.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че иска да научи състава на проектокабинета, за да е наясно как да действат, за да не се отиде на нови избори.

Според Василев трябвало да се изготви ясна управленска програма освен законодателна.

“Ние трябва да водим и процеса каква програма ще изпълнява този кабинет, ако искате да получите състав на кабинет. Трябва да се консултираме в групата.

Защото освен бюджет има различни политики в другите сектори”, отговори той и поясни, че ако има съгласие за управленската програма, тогава трябва да се мисли за състав.

“Това ще е правителство на ПП-ДБ. Ако този процес е приемлив за вас, можем да го обсъдим”, каза Василев.

“Нестандартна е ситуацията, затова и са нестандартни предложенията и решенията. Първият и вторият са без значение в случая. Това са казали хората.

Нашите избиратели са казали да направим правителство. Затова някакво нестандартно решение, Асене, трябва да се намери. Отчаянието на хората е факт”, обърна се Борисов към Асен Василев.

“Може би в подобен формат може да се видят кои биха били приоритетите на правителството, в точни време диапазони. И тогава да видим дали можем да видим в подобен тон това да се случи”, коментира Кирил Петков.

След изчерпване на темата за правителство срещата завърши без конкретен резултат.

Срещата е по инициатива на ГЕРБ, а целта е да се обсъдят възможностите за съставяне на правителство с първия мандат.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts