| | | |

Култов Любен Дилов: ПП са башибозук, събрани да премахнат Борисов! Кирил Петков не е чувал за Конституция, НПК, но иска да е вицепремиер по службите

Ще използвам това, че наближава Гергьовден и ще кажа притча.

Един овчар си направил много странен олтар – с три крила. На дясното била класическата икона – Свети Георги убива змея. На лявото била малко странна икона – ламята отхапала главата на Свети Георги. На средната, змеят впрегнат с рало и двамата със Свети Георги орат нива.

От всяка ситуация има поне три изхода – два очевидни и един интелигентен. Ситуацията, в която се намираме ние има повече изходи.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Любен Дилов-син от коалицията ГЕРБ-СДС.

Сериозни различия в преговорите по програмите за управление и изработване на закони на ГЕРБ и “Продължаваме промяната” няма. Почти всичко е еднакво, може би изречено с различни думи.

В момента се обсъжда управленска програма между ГЕРБ и ПП, дори получихме преди малко поредната чернова на техните виждания в една таблица.

Интелигентният избор, който трябва да бъде направен от българските политици и депутати е този – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да направят общо управление, а не коалиция.

Тези две формации носят отговорност за кашата, в която се намираме в последните години. Сблъсъкът между ПП и ГЕРБ доведе до тази странна ситуация, която става все по-лоша“, смята той.

Според него двете страни много сериозно разменят мнения. Той призна, че не вижда кой знае какви различия по програмите на ГЕРБ и ПП-ДБ.

„Няколко пъти Борисов каза, че ако имаме голямо съвпадение по програмите, може да не се втренчваме във фигури.

Не може обаче все пак Кирил Петков да е вицепремиер по службите и вътрешната сигурност. Той показа, че не е чувал за Конституция, НПК и т.н. Той извика да арестуват лидера на опозицията.

Не знам дали списъкът им с лицата от кабинета изтече случайно или е умишлен ход“

„Няма рецепта какви лица да се сложат, но знаем, че не трябва да е коалиционен съставът на кабинет“, каза той.

ПП са башибозук, те са опълчение, събрано да премахне Борисов“, каза той. Прекалено левичарска партия са.

„Странно е, че Асен Василев иска Бойко Борисов да го хване за ръка и да го направи премиер, но не иска Борисов да води кабинет с негов мандат“, каза той.

Според него при нови избори, ГЕРБ пак ще са първи и то с по-голяма преднина, но нищо няма да се промени.

“Не знам какво ще се случи във вторник. Може би ще видим някакъв проектосъстав за министри на ПП. Иначе ние говорим с тях само за управленска програма”, каза Дилов.

По думите му всичко е еднакво, освен в сфера енергетика и икономика.

Дилов бе запитан какво мисли за възхода на “Възраждане”:

“Това е напълно естествен процес. В България има хора, които мислят така, но обикновено вотът им е разпилян. Сега няма за кого друг да гласуват, а Коцето е умен мъж”, призна Дилов-син.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts