| | | |

Асен заплашително: Никой от ГЕРБ не ни е звънял. А и по-добре, защото много лошо реагираме на такива телефонни обаждания

Топката е в полето на ГЕРБ. Всичко, което можем да направим, е да улесним ситуацията. Седим и чакаме нещо, за което конституцията е дала правомощия на първия мандат.

Това заяви Асен Василев от “Продължаваме промяната” в предаването “120 минути” по Би Ти Ви.

Това, което се случи първата седмица след изборите беше да кажем, че правителство на ГЕРБ няма да подкрепим.

Като опозиция можехме да стоим настрани и да гледаме сеир. Направихме всичко възможно да се отпушат нещата. Един месец тази програма не е тръгнала, добави той.

Той допълни, че е останал учуден от реакцията на ГЕРБ, след като коалицията обяви по настояване на Бойко Борисов състава на своя проектокабинет. Лидерът на ГЕРБ каза, че няма да го подкрепи, защото в него липсват кадри от партията му.

И обясни, че ГЕРБ не са искали квота в техния кабинет. Василев уточни, че никой от ГЕРБ не им се е обаждал по телефона, а и обясни, че лошо реагират на обаждания.

“Никой от ГЕРБ не ни е звънял, за да иска квота. А и по-добре, защото много лошо реагираме на такива телефонни обаждания”, каза още той, като уточни, че “Продължаваме промяната – Демократична България” няма да иска свои министри, ако ГЕРБ им предложат да участват в техен кабинет.

Причината – няма как да участват в подобно правителство.

Проектокабинетът ще предложим на гласуване като втора политическа сила. ГЕРБ са в правото си като първа сила да предложат кабинет, каза още Василев.

Опитваме се да сме максимално конструктивни, а нашите избиратели са нещастни от факта, смята той.

Две трети от нашите избиратели са против да водим разговори с ГЕРБ, съобщи Василев. Това показало проучване, което направили сред своите поддръжници.

Съвместно управление е невъзможно, отговори бившият финансов министър на въпрос биха ли дали свои хора в кабинет на ГЕРБ.

Отношенията им с “Демократична България” били колегиални, диалогични. Според него комисии без председатели и заместници не работели.

ГЕРБ били объркани, защото не знаели какво искат. Чака се ГЕРБ да решат дали мислят повече за България или за своите тясно партийни интереси, добави той.

Асен Василев призова ГЕРБ да кажат на колко процента оценят шансовете за съставяне на правителство.

“Сега се чака ГЕРБ да покажат дали мислят повече за България, или за тяснопартийните си интереси”, заключи той.

Във връзка с опита за атентат, извършен срещу главния прокурор Иван Гешев, Асен Василев коментира,

че е крайно време обвинител номер едно да каже защо е подвел шефа на Националната следствена служба, че семейството му е било в една от колите на кортежа.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts