| | | | |

Президентският човек Слави Василев: Шарлатаните ПП ще са свестните, умните и красивите, които ще…..

Мария Габриел е прекрасен еврочиновник. Тя едва ли има вътрешнополитически авторитет, за да ръководи процесите в държавата.

Дълги години е живяла в една съвършено различна среда, където Европейската комисия не трябва да си търси мнозинство в Европарламента, за да си прокара решенията – тук обаче трябва.

Това заяви политологът Слави Василев в ефира на Nova News.

„Не политиците ръководят процесите в прокуратурата. Да замениш Иван Гешев не е съдебна реформа, това е „стани да седна”, категоричен е той.

„Всички хора от съсловието на Гешев бяха зад гърба му, а изведнъж започнаха да се изказват срещу него. Очевидно ГЕРБ има влияние в съдебната система, и то сериозно влияние”, смята още политологът.

Той допълва, че Бойко Борисов е най-умелият играч в страната: „Като добър тактик във водите на парламентаризма прецени, че най-адекватно е да извади Мария Габриел.”

Коалицията, която ще се зароди, е ГЕРБ-БСП-ДПС. ПП ще са свестните, умните и красивите, които ще са опозиция”, каза още политологът.

„Аз подкрепях „Продължаваме промяната” и вярвах, че ще са алтернатива, но те се оказаха шарлатани”, сподели той.

Ако първият мандат не включи ПП, то той не вижда логика ГЕРБ да подкрепи втория мандат на ПП.

„Вероятно е БСП да получи отново третият мандат – от гледна точка на шансовете за съставяне на кабинет, там има най-много шансове сред останалите партии в НС. Те са показали, че са партия, готова да играят и с ГЕРБ, и с ПП”, допълва той.

По думите му това не е грешно – парламентаризмът казва, че диалогът и консенсусът може да формира мнозинство, друг е въпросът, че това отвращава гласоподавателите.

Политологът влезе в спор с водещия на предаването „Офанзива” по въпроса с позицията на България в конфликта в Украйна.

„България би следвало да продава оръжия навсякъде по света, където може, това е добре за българската държава и икономика”, смята той

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts