| | | | |

ИЗВЪНРЕДНО! Сарафов: Страх ме е, че ще бъда убит от Гешев! Моля за охрана ВИДЕО

“Аз днес няма да правя театър и да късам своята оставка.”

Това заяви Борислав Сарафов по време на своето изявление пред медии.

Главният прокурор Иван Гешев обяви сутринта, че ще иска оставката на заместника си Борислав Сарафов, който е и директор на Националната следствена служба.

Използва прокуратурата за личер пиар, атакува Сарафов

Няма да правя театър и да късам ритуално и демонстративно оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Това каза по време на извънреден брифинг директорът на НСлС Борислав Сарафов.

Трябва да внимаваме като вадим кирливите си гащи. Веднага искам да кажа, че не тая негативизъм и лоши чувства към г-н Гешев, но отдавам на вас да разчетете по неговото състояние

„Крайно време е някой да каже, че царят е гол. Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната етика – доколкото това изобщо е възможно в тази ситуация.

Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължение, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите.

Никога не съм искал да се стигне до това. Стигнахме точката на нетърпимост, че е необходим дълбок катарзис и да се отреже гнилото в прокуратурата.

Иван Гешев ясно показа днес, че има намерение да влиза в политиката. Нека Висшият съдебен съвет да го освободи. Той е непригоден да бъде главен прокурор”, добави още Сарафов.

“Г-н Гешев ползва като лична резиденция една емблематична къща в курорта Боровец. Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма Тютюн”.

Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване.

Той използва като свои лични слуги служителите на прокуратурата. Призовавам вас, представителите на медиите, да отидете още днес и да влезете вътре, за да прецените как се е нанесъл в този имот. Очевидно прокуратурата не се нуждае от тази база.

Знаете, че г-н Гешев ползва два автомобила, които са държавни, Всеки от тях струва 1 милион лева.

Вероятно той си мисли, че притежава прокуратурата като лична собственост. Той днес сам призна, че държи делото за “Барселонагейт” на трупчета. Това е срамна тайна, която трябва да се каже, за да изчистим прокуратурата”, допълни той.

Очевидно е, предвид състоянието му, че Гешев няма подаде оставка. Затова призовавам спешно ВСС да гласува отстраняването му.

“Надявам се страхът на колегите да не е толкова голям. В прокуратурата работят достойни магистрати и това трябва да се види, че имаме сили да изчистим къщичката си от недостойните практики. Надявам се, че има хора, които разполагат с достойнство и кураж.

Призовавам колегите си да направят общи събрания по места, да бъдат открити пред медиите, да не се пускат разни срамни становища, които обслужват главния прокурор”, допълни Сарафов.

Недопустимо е прокуратурата да се използва за личен PR на Гешев.

Страхувам се за живота си и искам охрана от Министерството на правосъдието, за да може още днес да бъде защитена физическата ми сигурност”, заяви Сарафов.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts