| | | |

Апелативните прокурори от София застанаха зад Гешев

Ние, прокурори от Апелативна прокуратура – София,

изразяваме своето несъгласие с публикуваното на 12.05.2023 г. „Становище на прокурори от района на Апелативна прокуратура – София“,

с което се подкрепя искането на шестима от членовете на Висшия съдебен съвет за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев.

Това се посочва в ново становище, публикувано на сайта на Апелативната прокуратура.

В него се твърди, че първото становище е изготвено, без да е провеждано събрание, на което прокурорите да изразят мнението си.

На 15 май главният прокурор Иван Гешев заяви, че е получил съобщение на телефона от административен ръководител в Апелативна прокуратура – София:

„Много съжалявам за това, което направих днес. Съжалявам“.

По телефона прокурорът му казал, че съжалява за становището, което директорът на НСлС Борислав Сарафов го е накарал да го пусне. Обяснил на Гешев, че никой прокурор не е запознат със становището, било пуснато само от него.

“Ние сме единни и ще продължим да работим в името на справедливостта и върховенството на правото.

Прокурорската професия е достойна за уважение, защото въпреки сериозните и повсеместни атаки напоследък, българските прокурори ще продължават да отстояват държавността и да защитават интересите на гражданите”, заявяват прокурори от Апелативна прокуратура – София.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts