| | | | |

ОБРАТ: Гешев мина на разпит в прокуратурата при пълна секретност

Главният прокурор Иван Гешев е разпитан в Софийската градска прокуратура, съобщи “Сега” от свои източници в държавното обвинение.

Гешев е дал сведения по проверката, образувана във връзка с обвиненията, които се отправиха по върховете на прокуратурата в последните дни.

Градската прокуратура образува проверката по сигнала на зам. главния прокурор и директор на националното следствие Борислав Сарафов, но след това я разшири и за всички твърдения – от Гешев, от Сарафов, а и от зам. директора на следствието Ясен Тодоров.

Гешев е разпитан в сградата на ул. “Черковна” в София, където преди закриването си се помещаваше спецпрокуратурата.

Борислав Сарафов също вече е дал сведения.

Сред разпитаните ще са зам. главните прокурорки, както и градският прокурор Илияна Кирилова и говорителката на Гешев Сийка Милева.

Всички те са цитирани в сигнала на Сарафов като присъствали в кабинета на Гешев, когато той се е похвалил, че има над 150 записани разговори с политици, членове на ВСС и прокурори.

Гешев днес трябваше да даде сведения и по проверка, наблюдавана от Върховната касационна прокуратура. Не е известно дали се е явил.

Междувременно пресслужбата на Гешев обяви, че в 14 ч. той ще направи изявление “по актуални въпроси”.

Главният прокурор миналата седмица обясни, че излиза в отпуск по лични причини, без да уточнява от кога докога ще отсъства от работа.

Впечатление прави изборът на час за събитието на Гешев – само час преди номинираната за премиер от Герб Мария Габриел да върне мандата (изпълнен или не) на президента Румен Радев.

Очаквайте подробности.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts