| | | |

Нови разкрития за кабинета! ПП-ДБ реши за Асен Василев

В сравнение с вчера, днес разговорите между акад. Денков и основния отсрещен партньор в евентуално мнозинство, са минали доста конструктивно, въпреки че не съм запознат с “кухнята”.

Вероятността за редовен кабинет е малко по-голяма. Към момента не се очертава чисто експертен кабинет – ще има политически лица”

Това заяви пред БНТ Георги Ганев от ПП-ДБ, член на бюджетната комисия в парламента.

В бюджетна комсия с колегите от ГЕРБ сме си комуникирали колегиално и нормално. Така че “партниране” не е трудна дума, за по-генерално високите неща сигурно е по-трудно”, коментира още той.

По думите му към момента Асен Василев остава в състава на Министерския съвет, но “всичко може да се промени след 15 минути”.

“Министър, който не взема политически решения не съществува”, допълни Георги Ганев.

Изтеклия запис от Националния съвет на ПП Ганев коментира така: “Подозираме, че г-н Василев е имал помощ от по-сериозни експерти. Не е спонтанно”.

“Със сигурност удължаване на действието на Закона, който действа в момента, е необходимо, за да може централният бюджет да прави трансфери. Въпросът е дали ще стане точно във формата, в която го иска финансовото министерство”, коментира Ганев въпроса с бюджета на държавата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts