| | | |

Опасна игра играят Радев и Гешев – минират всяка възможност за съставяне на кабинет

Президентът играе опасна игра. Вчера не издаде указ за публикуване на “закона Зарков”, предложен от неговия служебен министър на правосъдието.

Пламен Тончев, председател на ДАНС, призна вчера пред мен, че самият той се е обадил на Радостин Василев, понеже не можели да го открият служителите на Агенцията и да го предупредят, че срещу него има заплаха.

Попитах го: има ли навика да издирва редови депутати? Понеже, при заплахата срещу председателя на парламента Ива Митева, той не й се е обаждал.

Голяма е вероятността ДАНС да е насърчила Радостин Василев, в петък, да огласѝ незаконно направен запис.

Вчера уж викаха Асен Василев (явил се в СРП) и Кирил Петков (неявил се) заради заплаха срещу Руди Гела, после той отрече категорично, че бившите му покровители са го принуждавали към каквото и да било.

В неговия екип е Николай Радулов от Държавна сигурност.

Накъде вървят нещата?

Иван Гешев поиска имунитета на Бойко Борисов, после може да поиска имунитетите на Кирил Петков и Асен Василев.

Минира се възможността за съставяне на редовно правителство.

Ерозират се най-големите партии.

Румен Радев има амбицията да се създаде партия, над която да менторства, както беше с “Продължаваме промяната”, от която му изневериха.

На държавния глава му изнася службите и техни пионки да разчистят политическия терен от конкуренция.

Иван Гешев вероятно има амбицията да оглави политически проект, ако ВСС предсрочно прекрати мандата му, по всичко личи, че той атакува всички с възгласите: “политическа мафия”, “политически боклуци”, за да се хареса на уморените и омерзени от противоборства българи.

Властолюбивите интриги на президентското обкръжение и отмъстителните контраатаки на главния прокурор няма да им донесат дивидентите, които очакват.

Няма как да се спре действието на “закона Зарков”, а възможността да се поиска импийчмънт на президента нараства – преди началото на 49-я парламент Корнелия Нинова и Атанас Атанасов се заканиха да инициират това.

Казах и ще повторя: Иван Гешев тласна ГЕРБ и ПП към съглашателство, защото се превърна в обща заплаха за тях. Снощният митинг пред президентството показа воля за отпор срещу новопоявилия се съюз: Иван Гешев-Румен Радев.

ДПС също е източник на интриги, които да доведат до кабинет с участието на експерти на Движението.

Делян Пеевски, лъчезарно усмихнат, идва на работа всеки ден. Не е ясно дали той е свалил доверие, образно казано, от Иван Гешев и е застанал изцяло зад Борислав Сарафов – на мен не ми е съвсем ясно.

Няма да бъде за първи път депутатът, плътно приближен до Ахмед Доган, да играе с два коня.

Дали пък Бойко Борисов не е нападан от Иван Гешев, за да се откаже от кабинет с ПП и да приеме за съюзник ДПС?!

Слави Трифонов се надява президентът Радев да даде 3-я мандат на ИТН. А те имат шанс за съставяне на правителство – това наблюдавам в парламента.

… Какъв май, а?!

Започна с взрива срещу автомобила на главния прокурор, мина през безпрецедентни турбуленции … завършва с искане за сваляне имунитета на лидера на най-голямата политическа сила.

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева, журналист

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts