| | | |

Червеният милиционер Бойко Рашков-Дамаджаната с 12-те кенефа : Бойко Борисов трябва да бъде изправен на съд

Парламентът не може да си позволи лукса да държи на трупчета исканията на главния прокурор Иван Гешев за сваляне на депутатски имунитети. А Бойко Борисов трябва да бъде изправен на съд.

Това коментира в предаването (О)позиция на “Сега” бившият вътрешен министър, а сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.

Според него предложенията за снемане на имунитети ще трябва да са гледат по реда и сроковете, описани в правилника на парламента, категоричен е Рашков.

Рашков продължава да смята, че Борисов трябва да бъде изправен на съд.

“Чел съм доста материали за лидера на ГЕРБ и не мога да ги забравя тези материали. По отношение на някои от тях са правени доста сложни разследвания и материалите са пратени в прокуратурата”, посочи той.

И припомни, че в прокуратурата като “вода в пустиня” са потънали не само материали за “Барселонагейт”, а и за снимките на кюлчета и пачки, за “Хемус” и за язовирите.

Той обаче посочи, че с внасянето на искането за свалянето на имунитета на Борисов Гешев е направил лоша услуга на себе си и прокуратурата, защото се е видяло колко време материалите по делото са стояли в държавното обвинение.

И това е очертало картината на безконтролната прокуратура.

Бойко Рашков коментира и случая с Ангел Христов, един от Братя Галеви, който уж се издирва от 11 години, а се оказа починал в Ресилово.

Според бившия вътрешен министър въпросът опира до възможността за упражняване на контрол на границата.

„По този въпрос са допуснати грешки в миналото от гледна точка на кадрите. Допускат се и сега, включително и по времето, когато аз съм ръководил министерството“, каза Рашков.

“Надявам се да изяснят дали е влязъл през границата или изобщо не е бил в чужбина”, допълни той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts