| | | |

СКАНДАЛ: Саботаж и в Министерството на земеделието ФАКСИМИЛЕ

Писмо със скандално съдържание, навяващо съмнения за готвен саботаж в редовното ръководство на Министерството на земеделието, разкри бившият негов зам.-принципал и сред основателите на Продължаваме промяната Иван Христанов.

Според въпросното писмо, на 6 юни, в деня, когато кабинетът на Николай Денков бе избран в Народното събрание и положи клетва, шефът на БАБХ (Българската агенция по безопасност на храните) д-р Иван Шиков

забранява на ръководствата на областните дирекции на държавното звено всякаква комуникация с ведомството в София. “До второ нареждане”.

Така нововстъпващият в длъжност министър Кирил Вътев де факто се остракира от информация и данни.

Според данни на запознати, става въпрос за заповед, спусната в 12 без 5 от служебната власт в лицето на експремиера Гълъб Донев за саботаж на новото МЗ.

БАБХ е на пряко подчинение на министър-председателя още по решение на редовното правителство на Кирил Петков.

Самият Христанов, до когото явно е достигнало въпросното писмо, признава, че недоумява на какво се дължи това съдържание. И лаконично го публикува във фейсбук пространството с думите:

“Какво ли значи това?! Непозната за мен рутинна процедура или нещо притеснително!”

Междувременно стана ясно, че писмото е разпоредено от Ивайла Давидова, разкриват от BIRD.BG

Ето какво пишат от сайта:

Ивайла Давидова – шеф на дирекция в БАБХ разпорежда с писма на директорите на ОДБХ и на БАБХ въобще да спрат всяка кореспонденция с Министерство на земеделието и храните.

Това само по себе си е не просто странно, а скандално, с оглед на факта, че МЗХ е принципал на БАБХ.

Дамата била популярна в агенцията с прякора “жената с топките”, заради властния си характер. Сочена е за близка на Крум Неделков, бившия зам. министър на земеделието.

Освободена е от длъжност по време на Кабинета Петков, но в последствие, по времето на Гълъб Донев е възстановена.

Действията на Давидова пораждат съмнението, че зад тях стоят шефа на БАБХ Иван Шиков и някой от бившите земеделски министри на РуменРадев.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts