| | | |

Деси Атанасова вбесена: Абсолютно недопустимо е връщането на….

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова определи като абсолютно недопустимо връщането на Румен Спецов като шеф на НАП, „имайки предвид фирмите му, за които той дължи данъци към Приходната агенция”.

“Моят коментар за Спецов е личен и не ангажирам парламентарната си група с него.

След всичко, което бе изнесено като данни, че Румен Спецов е продал своята фирма “Гранекс Трейдър” ЕООД на малоимотно лице, смятам за абсолютно недопустимо отново да заема този пост”, категорична бе тя.

На въпрос има ли лостове с които да контролират финансовият министър Асен Василев Атанасова отговори, че парламентарният контрол е единствения лост, чрез който ще се упражнява контрол над всички министри в този кабинет.

В сряда – на първото заседание, Министерски съвет освободи Борис Михайлов от длъжността изпълнителен директор на приходната агенция. Мотивът за рокадата е влошаване на събираемостта на приходите от ДДС и назначи Спецов.

Атанасова засегна и горещата тема за промените в Конституцията, като припомни, че това е един от основните ангажименти на ГЕРБ, поети пред българските граждани.

Относно разговорите за конституционна реформа, Атанасова посочи, че те се водят между ПП-ДБ и ДПС.

Тя посочи, че всяка от партиите е заявила, че ще участва.

“Дори формално да няма необходимия брой народни представители да внесе такъв проект, то можем заедно да работим по текстовете и това да бъде едно общо дело”, каза шефът на ПГ на ГЕРБ.

“Конституционната комисия трябва да заработи. Усилията на всички в няколко поредни парламента бяха в тази посока.

Неслучайно по наша инициатива тя беше съставена в рамките на 47-то Народно събрание”, посочи Атанасова и съжали, че тогава комисията е била безрезултатна.

“Надявам се да сме осъзнали не само отговорността, но и тайминга. Това беше и смисълът да дадем много повече време на 49-то НС, като дадем подкрепа за правителство, за да има парламентът време да направи промени в Конституцията.

„Всяка парламентарна група може да номинира, когото пожелае и позицията ни е категорична”, уточни тя.

„Истински се надявам, че осъзнаваме, че тук говорим за огромно мнозинство от народни представители, които да подкрепят конституционната реформа – 180 или 160 гласа подкрепа.

В този смисъл това и времево би определило времето на тази комисия”, каза още Атанасова

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС продължи:

„Ще ми се най-накрая и Радев да покаже своите идеи за промени в Конституцията, за които говори години наред, но никой не е виждал”.

Относно предложенията на ДПС за промени в Конституцията Атанасова коментира, че има въпроси, които ще намерят тяхното одобрение, но има и такива, които категорично няма да подкрепят.

“Моля, да не влизаме сега в детайли, защото всяко прекомерно коментиране на такива теми може да направи после коментирането по същество невъзможно”, призова обаче шефката на ПГ на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts