| | | |

Водещ притисна Костадинов след участието му на прием в руското посолство

Говорим за конституционни промени от три години. Виждаме как „Продължаваме промяната”-„Демократична България” представят нашите идеи за свои.

Това коментира в ефира на бТВ лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Много пъти сме казвали, че можем да разговаряме с абсолютно всички, вече сме го правили.

Отбелязахме много порочен факт – за конституционна реформа са нужни 180 гласа, а не 160. Никой не си направи труда да отвори Конституцията. Ако това не се случи, вече отиваме на „втори тур”, където са нужни 160 гласа”, заяви той.

„Готовият проект на ДПС е изключително опасен.

Той предвижда няколко неща – да се премахне изискването да нямаш двойно гражданство за висши държавна позиции като депутат, министър, министър-председател, президент”, допълни той.

Той уточни, че три минути след неговата декларация Христо Иванов изтичал в стаята на ДПС. „Няма начин да изтръгнем тази любов към ГЕРБ и ДПС от сърцата на ПП-ДБ.”

„Не харесваме сегашният министър на правосъдието – той е некомпетентен. Който претендира, че разбира от всичко, не разбира от нищо”, смята още той.

„С неучастието ни в гласуването за Пеевски за член на конституционната комисия помогнахме на избирателите на ПП-ДБ, защото те в момента чуват от избраниците си, че правителството е направено, за да може да се подчинят ГЕРБ и ДПС.

Притеснявам се, че протегнахме ръка към ПП-ДБ, защото се притесняваме, че ще подкрепят идеята на ДПС за премахването на условието на двойното гражданство.

Това ще бъде върховно национално предателство.

Нашите избиратели не искат Пеевски да е в комисията. Ние отстъпихме заради избирателите на ПП-ДБ”, категоричен е той.

Защо е взел активно участие в прием, свикан от руската посланичка Елеонора Митрофанова, при положение, че страната ни е обявена от Москва за неприятелска държава?

На този настоятелен въпрос на водещия Златимир Йочев трябваше да отговари лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

„Миналата година пак бях на същия прием. Преди две седмици бях в полското посолство. Ако един политик го привикват на закуска, на тайни договорки в посолството, това е съвсем различно нещо.

Ако ме поканят в украинското посолство, ще отида, само дето няма да ме поканят”, описа ситуацията Костадинов.

Той обвини българските власти, че, по думите му, те са виновни, че България е неприятелска държава за Русия.

Страната ни въведе санкции срещу Москва и след това бяхме включени в списъка на неприятелите, напомни Костадинов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts