| | | |

Плевнелиев с нова атака срещу Радев: Зависимостите му са брутални! Има абсолютното взаимодействие между Радев, главния прокурор, службите, „Възраждане” и БСП

Зависимостите на Румен Радев станаха брутално очевидни за всички

Според бившия президент Росен Плевнелиев сегашният държавен глава Румен Радев е “проект на дълбоката държава”. Около него има само агенти на „Държавна сигурност”. Стратегическият му съвет се управлява от агент на Държавна сигурност с прякор Майстора.

„Дълбоката държава винаги в България се е изразявала от връзките на комунистическите тайни служби с Москва.

Големият шок в парламента на проевропейските сили дойде тогава, когато видяха абсолютното взаимодействие между Радев, главния прокурор, службите, „Възраждане” и БСП”, допълни Плевнелиев в интервю за Нова телевизия.

По повод излизането на Радев от пленарна зала след гласуването на кабинета „Денков-Габриел” и начина, по който връчи проучвателния мандат на Денков, Плевнелиев каза следното:

Безсмислена е войната и по-точно нейното изражение, която води държавния глава. На един президент “не му отива” начина, по който връчи проучвателния мандат на Николай Денков

„На президента не му прави чест да излезе по време на химна или да не подаде ръка на Денков. Тази безсмислена война не отива на един държавен глава. През тези 6 години той неведнъж наруши Конституцията”.

По думите на Плевнелиев управлението на Радев е управление на разделението, а думите му обслужват неговата амбиция за абсолютна власт.

„Москва иска да постигне две неща със своята тежка дълбока хибридна операция в България.

Първо, да бъдем отклонени от всякаква форма на европейска интеграция.

Второ, България трябва да не бъде допусната да бъде партньор на демократичния свят – говоря за войната в Украйна”, каза още Росен Плевнелиев.

По думите му между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма коалиция, но има единодействие. „Донякъде отдаваме този резултат на нашите усилия на контактната група”, поясни президентът.

Предрече обаче, че решенията, които трябва да се взимат, ще се взимат тежко.

Росен Плевнелиев изрази мнение, че статутът на служебните правителства е ненужен, тъй като прекъсва нишката между демократично избраните такива. Обяви се и за това да се приключи и с дейността на вицепрезидента.

Плевнелиев смята, че конституционната реформа не може да бъде отлагана повече.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts