| | | |

Ето какво е казал Гешев пред Мониторинговата група на ЕП

Изслушването на Иван Гешев на заседанието на Мониторинговата група на Европейския парламент (ЕП) за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в Страсбург е било необичайно кратко, потвърдиха български евродепутати.

В 90% от времето главният прокурор е говорил за Русия, в 10% за натиск върху себе си. За “Барселонагейт” и “Чекмеджегейт” е отделил едва няколко изречения.

“Гласове” публикува част от изказването на Гешев пред евродепутатите:

Според мен всичко започна да се развива в момента, в който бях на посещение на моите приятели в Украйна и заявих съвсем откровено, че аз съм единственият българин, който го е казал на висок глас, че ако г-н Путин дойде в България,

ние ще спазим нашите международни ангажименти и ще го предадем на международния наказателен съд. Според мен, това беше началото.

След това има една поредица от действия, включително опитите за моето убийство и съответно политически действия за законови промени, които според мен целят овладяване на българската съдебна система.

През тези три години за първи път в българската история бяха разкрити шпионски групи от Русия.

Бяха обявени за persona non grata над 11 дипломати, множество лица, които се считаха за недосегаеми и се укриват в Дубай и на други места.

Тези хора разполагат с огромен финансов ресурс и това може би отговаря на въпроса Ви защо се получават оплаквания.

За мен борбата с руския шпионаж е на първо място, защото руското влияние е доста сериозно в България, а целта в момента е овладяване и на съдебната власт.

Източник: Гласове

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts