| | | |

Прокурорите във ВСС търсят Борислав Сарафов по телефона да го питат….

Прокурорската колегия се събра на извънредно заседание, за да дискутира кого да предложи за изпълняващ длъжността главен прокурор.

Преди заседанието на Прокурорската колегия Атанаска Дишева, която е от Съдийската, коментира, че идва, за да участва на заседание на Пленума, за да се избере и.д. главен прокурор.

Такива са и нагласите на повечето кадровици, че след като Пленумът е освободил Гешев, той трябва да определи и временно изпълняващия длъжността.

Не е изключено на Прокурорската колегия да се обсъди само кой да бъде предложен на Пленума. Предложението трябва да направят трима кадровици.

Все повече се налага мнението, че временния главен прокурор не бива да бъде определен сред заместниците на Иван Гешев. Те са петима като с най-голям стаж е Даниела Машева.

В началото на заседанието стана ясно, че Пламена Цветанова една от заместничките на Гешев е подала молба да бъде освободена от заемания пост.

Огнян Дамянов каза, че трябва да бъде определен по старшинство. Той като председател на КАК докладва стажа, ранга и длъжността на всеки един от заместниците. Всеки един от тях има длъжност и ранг равни.

Сарафов от 2013 г. е бил заместник на главния прокурор, а от 2017 и шеф на НСлС, а останалите са по различно време 2020 г.

Най-дълго на съответната длъжност има Сарафов, после била Красимира Филипова, след нея Десислава Пиронева, после Пламена Цветанова, а след нея Даниела Машева. Трябвало обаче да го питат дали е съгласен.

Според Пламен Найденов трябвало да попитат всички.

Йордан Стоев каза първо да се спрат на лицето, което отговаря на критериите. Калина Чапкънова предложи първо да го попитат по телефона дали дава съгласие.

Кадровиците решиха да излязат 30 минути в почивка, за да го попитат по телефона, както и другите заместници на дали са съгласни.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts