| | | |

Дръпнаха му килимчето и изтрещя! Радев: Новото правителство тласка България към войната ВИДЕО

Очевидно е, че курсът на новото правителство е да тласка България към войната.

Не смятам, че политици със скромна електорална подкрепа трябва да тласкат България там. Това, че войната се води на няколко стотин километра от нас, не бива да ни успокоява, защото бойните действия ескалират.

Някой политици гледат на тази войната сякаш са в театър и са се разположили удобно сред публиката с измамното убеждение, че ще останат само зрители”.

Това заяви президентът Румен Радев във Виена по повод решението на правителството премиерът Николай Денков да представя страната ни на срещата на НАТО.

“В интерес на цяла Европа е незабавното прекратяване на всички военни действия и търсене на диалога, а не захранване с нови оръжия на конфликта”, каза още Радев.

Всеки, който има амбиции в сферата на отбраната, трябва да се придържа към Конституцията, където е регламентирано президентът да е върховен главнокомандващ на армията и в мирно и във военно време.”, посочи Радев.

Президентът призна, че има напрежение между него и правителството.

“То е очевидно, че има напрежение между президент и правителство. Конфликтът в Украйна ескалира и тепърва ще става още по-голям. Призовавам за трезва оценка за мястото и ролята на България.”, каза още той.

По думите му влизането на България в Шенген зависи колко новото правителство ще се възползва от това, което е направило служебното.

“За мен е напълно реалистичен 1 октомври”, посочи държавният глава и коментира, че има прогрес в отношенията ни с Австрия и затова е на посещение там, а и Нидерландия и премиерът Ѝ Марк Рюте вероятно също ще отстъпят.

Президентът още веднъж призова да се грижим повече за българската армия, а не за чуждата.

Държавният глава коментира и скандалите около евентуално разпадане на правителството.

“Това напрежение ескалира още в структурирането на правителството – липсваше коалиционно споразумение, вторият ешелон на властта – зам.-министри и областни управители”, каза още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts