| | | |

Деси Атанасова с мълниеносен отговор на ултиматума на ПП-ДБ! НА ЖИВО

Започна националното съвещание на ГЕРБ. Очаква се на него да се реши какво ще предприеме партията след ултиматума на “Продължаваме промяната-Демократична България” (ПП-ДБ).

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излъчва на живо във фейсбук.

В петък от ПП-ДП настояха писмено да бъде потвърдена подкрепата за договорената между първите две формации законодателна програма.

Вчера Кирил Петков постави седем условия на ГЕРБ, за да продължи реформаторската програма. Сред тях са пътна карта за съдебната реформа, общ проектозакон за антикорупционната комисия, преработване на Изборния кодекс и синхрон в определянето на регулаторните органи.

Първа започна да говори председателката на парламентарната група Десислава Атанасова.

“От вчера се появяват някакви ултиматуми. Длъжна съм да кажа, че ние спазваме вече обявената общата законодателна програма. Държа да кажа, че тя е в 25 точки, поели сме ангажимент”, посочи тя.

“Напускането, липсата на разговор и липсата на диалог не е връщане на парламентаризма.

Искаме диалог и яснота как ще работим заедно и дали ще работим заедно. Ултиматумите и условията за нас са просто част от една игра. Ние в подобни неща не участваме”, каза още тя.

Ние сме с ясната отговорност за това, че на България ѝ е нужно правителство, разум и път. Хора, които могат да отстояват интересите ѝ. Именно заради това сме водили всички разговори и всички ангажименти.

Единствено, когато ГЕРБ се ангажира, това стана възможно и ние приехме точка 1, а именно – Наказателно процесуалния кодекс.

Законът за Антикорупцията – отново законопроектът на ГЕРБ получи най-много гласове.

Не допускаме никакви критики, че не спазваме ангажиментите, които сме поели”, каза Атанасова, която в петъчния ден разкри каква невиждана политическа ситуация се разиграва в момента.

Велико Търново е това, което и ние от ГЕРБ искаме да отстояваме за България – традиция, култура, дух, държавност и обединение. Искам да кажа че с проф. Денков работим добре, конструктивно и има диалог, заяви Мария Габриел на националната среща на кметовете. И продължи:

“ГЕРБ е национално отговорно партия. България има спешни задачи – Шенген, Плана за възстановяване, инвестиции във всяко едно населено място.

Затова сме и подкрепили това правителство, за да работим. Изискваше се смелост и мъдрост – това и олицетворява лидера ни Борисов.

Повече от всякога ще бъдем тук, за да работим за национално отговорен дневен ред. Всеки опит дневният ред да бъде подменен с личен или с користни цели, ще бъде критикуван.”

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts