| | | |

СРАМОТА! Настаняват Лена на Киро и Миро във вицепремиерски….

Лена Бориславова ще се настани във вицепремиерски кабинет, след като бъде назначена за съветник на министър-председателя акад. Денков, научи Епицентър.бг.

Заповедта за назначението й още не е подписана, но настаняването й във вицепремиерски кабинет създава напрежение в управляващата коалиция,

защото този факт показва, че Бориславова се изравнява с вицепремиера Мария Габриел, без да има такива функции.

Бориславова е всеки ден в Министерски съвет, командва, раздава задачи и селектира кадри за назначения в министерства и агенции, твърдят запознати от МС.

Лена Бориславова се отказа от депутатското място в парламента с обяснението, че ще работи за местните избори.

Но всъщност се оказа „сивият кардинал“, който командва правителството и се опитва да прави същото дори с ПГ на ГЕРБ-СДС със заплалшителни есемеси.

Последният бе изпратен от нея на Десислава Атанасова със съдържание: “Ще развалим сглобката”.

Между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС вървят трескави консултации за подписване на общ документ за съвместно управление. Във вторник се очаква представители на двете групи да се срещнат за уточняване на позициите.

Ще се стигне ли подписване на коалиционно споразумение, както Борисов поиска, предстои да видим.

В ГЕРБ са категорични, че няма да приемат ултиматуми на ПП-ДБ.

Кадровите назначения създават напрежение, но засега и двете страни са на мнение, че правителството трябва да се задържи.

“Ние сме си седнали върху егото и според нас правителството, ако не се направят големи грешки и глупости, трябва да изкара поне до Нова година от гледна точка на перспективата България да стане член на Шенген”, каза лидерът на СДС Румен Христов.

В Търново на среща с кметовете на ГЕРБ, Борисов коментира отношенията с ППДБ така:

“Решиха, че могат да командват нашата партия, да командват парламента и да се сбият със службите.

Ние никъде нямаме подписано споразумение, само Денков ги представлява. Имаме декларация между Габриел и Денков и я спазваме.

Назначиха си министрите и зам.-министрите, без да ни питат. Надолу поголовно подменят всичко, без това да е описано в декларацията.

И ни поставят седем нови условия, защо?

Или сядаме и подписваме коалиционно споразумение с описано всяко едно нещо, както е в Германия и Нидерландия, другото е игра на “сърдитко Петко”.

Поне малко да се успокоят, да помислят как с 15% от парламента ще работят. На хората им писна от войни, искат нещо да се случва“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts