| | | |

Костадинов ревна: Българското правителство обяви война на “Възраждане”

Днес станахме свидетели на нещо безпрецедентно-българското правителство или това, което беше назначено от американския посланик, обяви война на една българска политическа партия.

Такъв извод направи лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов след днешния упрек към поведението на партията му от премиера Николай Денков.

От “Възраждане” не признаваме това правителство от първия ден в който беше съставено, припомни Костадинов пред медии в Монтана.

Партията няма да се поддаде на провокации, категоричен е лидерът на третата политическа сила в парламента.

Той припомни, че “Възраждане” са подали сигнал в прокуратурата срещу лидерите на ПП/ДБ заради данните, че “те са осъществили престъпление “държавна измяна”, съгласувайки назначение на висши държавни позиции, включително и на ръководителите на тайните служби, с чужди посолства”.

До момента няма сведения какво се случва с този сигнал и дали е образувана проверка по него, подчерта Костадинов и допълни,

че вероятно нещо става, за да е налице “тази доста изнервена реакция от страна на министър-председателя”.

И още от Костадинов:

“Според българския министър-председател Денков “Възраждане” е единствената опозиция в нашата страна.

На практика той легитимира нашата политическа организация като единствената, която се противопоставя на опитите България да бъде вкарана във войната в Украйна, България да бъде превърната в територия, от която се разгръщат военни действия срещу Русия

и България да бъде деградирана до такава степен, че скоро ние българите да нямаме участие във вземането на политически решения за нашето собствено бъдеще”.

Според лидерa на “Възраждане” с поведението си управляващите призоваха да се наруши законът.

По думите му случващото се в момента не притеснява членовете на партията. Нека да се срещнем на полето на българското правосъдие, призова Костадинов.

Той изтъкна още, че представители на партията са получавали заплахи за “физическо премахване”.

“Това, което наблюдаваме в нашата страна, е реставрация на неофашизма, реставрация на фашизма във всичките му форми – забрана на партии, забрана на медии, тоталитаризъм, диктатура, една-единствена гледна точка”, смята Костадинов.

Той увери, че “Възраждане” ще продължи да защитава свободата, независимостта, справедливостта в българското общество и най-важното – демокрацията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts