| | | | |

Убийствен коментар: Едно свръхамбициозно момиче, доскоро разнасяло кафета, вече близо две години върти държавата на малкия си пръст, нежно окичен с годежен пръстен

Прословутият пикантен среднощен етюд около парапета с бившият премиер и неговата началничка на кабинета е най-малкия проблем на държавата. Дори не е никакъв проблем. Луди-млади, както се казва в родния фолклор.

По-обезпокоителното е, че едно свръхамбициозно, момиче вече близо две години върти държавата на малкия си пръст, нежно окичен с годежен пръстен.

Момиче, което съвсем доскоро е разнасяло кафета в една именита адвокатска кантора.

Но малко след това на абордаж се прехвърля в политиката и започва да назначава и уволнява министри, зам-министри и шефове на агенции. Да пише управленски стратегии и закони. Да лети с правителствени самолети за срещи с чужди премиери и президенти.

Да заплашва с есемеси политици, че ще счупи сглобката на собственото си правителство.

Забележителното е, че тя се меси повсеместно без да има никакъв пост и без дори да е народен представител!?

Днес, например, на преговорите с ГЕРБ/СДС ПП пратили да преговаря от тяхна страна единствено „институцията“ Лена Бориславова!?

Която е застанала срещу председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС и зам-председатели на партията…

Естествено, обидени , хората на Борисов скоропостижно си тръгнали.

А върхът на сладоледа е, че медиите постоянно я цитират като институция, макар че тя няма никаква длъжност!

Колкото и да е симпатична, все пак и в живота, и в политиката трябва да има някаква елементарна логика.

Като юрист девойката се прослави с няколко забележителни постижения: например че занесе на главния прокурор доказателства за босовете на организираната престъпност във вид на …разпечатки от Гугъл.

Или това, че нейното предложение за смяна на председателя на КЕВР, макар и формално обективирано ката акт на парламента, бързо-бързо бе обявено за пративоконституционно.

Междувременно тя подаде оставка като народен представител пред ЦИК при вече конституирано Народно събрание, та се наложи втори път да подава оставка, този път пред парламента

Защо харвардските гастрольори на родната политическа сцена позволиха и позволяват този пълен абсурд да се разиграва пред очите на нацията и институциите, все още е загадка.

Запознати твърдят, че в ДБ вече царяла тотална непоносимост към напористата девойка. С тенденция личностният конфликт да взриви и изпълнителната власт, крепяща се и без това на магия.

Ще избухне ли Троянската война във властта заради Хубавата Лена? Ще я спаси ли за пореден път Парис/Кирил?

А какво ще стане със самия него?

Ще бъде любопитно за наблюдаване. Стига представлението отново, за шести път, да не завърши пред урните. Този път през август…

Автор: Паун Цонев/ Епицентър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

колаж Архив

Similar Posts