| | | |

Напусналият НС Гвоздейков хвърли бомба! Кирил Петков отдавна му е заплюл поста

Политиката преди всичко е вършене на работа, да намериш правилната формула как да си полезен на хората. Това заяви напусналият НС депутат Георги Гвоздейков в ефира на bTV.

Припомняме, че депутатът от „Продължаваме промяната“ поиска да напусне Народното събрание, за да оглави новото дружество за спешна помощ по въздух.

“Аз не съм длъжен да излизам на трибуната и да изпадам в обяснителен режим”, посочи той защо не е съобщил по-рано за намеренията си.

Гвоздейков уточни, че е дал доста от времето си, докато е бил в парламента това да се случи.

“Нека първо да кажем, че този проект е идея на едно от служебните правителства. Така се развиха нещата, че аз в последствие се включих в този проект. Екипът ни бе моторът”, заяви Гвоздейков.

Той посочи и защо веднага не е оглавил проекта, а е чакал досега. “Конкурсът е обявен още октомври месец, много преди изборите. Той беше отложен, имаше въведени ковид мерки и приключи много по-късно”, поясни той.

“Аз не съм ходил да се моля на който и да е да заемам някаква длъжност. Бях поканен от премиера Кирил Петков за този пост. 2 пъти съм отказвал този разговор, поради това, че очаквах да се случи това, което се случи вчера в парламента. Когато човек е с чисти чувства, изкарват се манипулации”, посочи Гвоздейков.

По думите му България трябва да иде на избори.

“ИТН допринесоха много за вота на недоверие на това правителство и да се достигне до такава ситуация. Не знам защо трябва да правим втори опит, при положение, че имахме вече такава конфигурация. Да направим 2-ри опит е компромис, а на България наистина и трябва промяна. От избори няма нищо страшно. България трябва да върви по различен път и ние трябва да работим в тази посока”, смята той.

снимка Архив

Similar Posts