| | | |

Панаир в парламента: Засукана депутатка на „Възраждане“ обвини Явор Божанков в секс шантаж

След повече от три часа дебати Правната комисия отхвърли предложението за провеждане на национален референдум с въпрос „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“.

Против гласуваха от ДПС и ПП-ДБ, в подкрепа провеждането гласуваха от “Възраждане”, “БСП за България” и “Има такъв народ”, а ГЕРБ-СДС се въздържаха.

Становището на комисията към Народното събрание е, че не следва да се проведе референдум с този въпрос.

Експерти по конституционно право посочиха, че парламентът е компетентен да разгледа въпроса за националното допитване, но не е задължен да го проведе.

Управителят на БНБ Димитър Радев допълни, че подобен референдум ще разклати сериозно постигнатия напредък на България за приемането ѝ в Еврозоната.

По време на дебатите депутатката от “Възраждане” Константина Петрова обвини Явор Божанков, че ѝ е снимал краката.

снимка Кадър

Божанков заяви, че “това е референдум на страха, плашат ни хората, които ни плашеха с ваксини. Това е референдум срещу Европа”.

Той беше прекъсван на няколко пъти от депутати на “Възраждане”, които седяха зад него с подвиквания “дръж се мъжки, ще ти се стъжни”.

Божанков извади телефона си да снима колегите си, когато реагира Константина Петрова, удряйки телефона му. После тя се оплака, че той я е ударил през ръцете.

снимка Кадър

Пред депутатите тя обяви, че той ѝ снима краката.

“Никога не съм снимал колега от “Възраждане”, тя стана и се опита да ми вземе телефона – срамно е”, отговори той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts