| | | |

Свиленски дебне: Борисов още не се е отказал от имунитета си

Към този момент, този колега продължава да се крие зад четирите стени на парламента, заяви Свиленски

Някой има ли съмнения, че този целият цирк няма някаква подкрепа след смяната на главния прокурор, попита той

“Днес сутринта проверихме и до 9:30 ч. в деловодството на парламента все още няма внесено писмено искане за освобождаване от имунитет. Председателят не прочете такова и в началото на заседанието.”

Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски в кулоарите на парламента.

Ще говоря без имена, тъй като вчера чух от един колега народен представител, че ако не му бъде споменато името, другите народни представители са незначими.

“Този колега, вчера сутрина заяви, че няма да си дава имунитета. След като точката в дневния ред беше втора за вчера и имаше реален шанс да бъде приета и разгледана, и този колега да остане без имунитет, каза, че ще си го даде сам”, каза Свиленски.

Според него във вчерашния ден, този негов колега е излъгал и медиите и парламентарната си група, както го правел непрекъснато.

Свиленски коментира, че към този момент, този народен представител продължава да се крие зад четирите стени на парламента.

“Някой има ли съмнения, че този целият цирк няма някаква подкрепа след смяната на главния прокурор”, попита социалистът.

“Ако до края на деня, този колега не си изпълни обещаното пред вас, пред българските граждани и пред собствената му група, че ще се откаже от имунитета си, още утре ние ще предложим това да бъде точка първа в дневния ред”, закани се социалистът.

Той изрази надежда, че функцията на парламента да пере нечии имиджи и имунитети е приключила.

„Все пак този колега народен представител, който до преди няколко седмици се притесняваше от бившия главен прокурор, вече няма основание, тъй като главният прокурор е друг“, заяви той.

„ПП-ДБ, ако вървят по пътя на прозрачността, би трябвало да подкрепят нашето предложение”, допълни Свиленски.

На финала Свиленски попита риторично:

„Някой има ли съмнение, че целият този цирк с имунитета на този колега народен представител, който сутрин иска да не го дава, на обед иска да го дава и сега понеже сме отново сутрин, не иска да го дава, няма някаква подкрепа след смяната на главния прокурор?“

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts