| | | | |

Спряганият за кандидат-кмет на София от ГЕРБ: Това втрещи избирателите!

Нямаме практиката да вадим от ръкава съвършено чужди на проблемите на София хора и да ги предлагаме в последния момент. Ще имаме най-добрата кандидатура.

Това каза в интервю за БНТ председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

Той не даде еднозначен отговор на въпроса дали той ще е кандидатът на ГЕРБ за столичен кмет. И обясни, че в момента текат демократични вътрешни избори в партията.

Според него кандидатурата на Васил Терзиев (ПП-ДБ и “Спаси София”) без съмнение не е дясна. “ГЕРБ е най-голямата дясна партия. От името на ГЕРБ може да говори нейният лидер.

Като дясна партия сме длъжни да дадем автентична дясна кандидатура.

Виждаме много трудно обяснима сглобка, която втрещи избирателите, симпатизантите, дори хората от структурите на ДСБ, ДБ, които имат по-богат опит в сравнение с ПП”, коментира председателят на СОС.

Георгиев обясни, че не може да има кандидат за председател на Общинския съвет, каквото правят от ПП-ДБ, тъй като общинските съветници гласуват за това кой да застане на тази позиция.

“Елен Герджиков бе избран, включително с гласа на Борис Бонев. Да се правят илюзии, че ще се пренесе сглобката и институционално ми се струва нереалистично.

Ние трябва да имаме право на избор. Не може да отидем и да имаме една единствена опция, която включва кмет и председател на Съвета”, категоричен бе той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts