| | | |

Вили Лилков разкри кога ще даде отговор дали ще се кандидатира за кмет на София

Вили Лилков ще отговори в понеделник дали ще се кандидатира за кметските избори в София.

За БТА бившият зам.-председател на Столичния общински съвет каза:

“Тази подписка малко ме сварва неподготвен, ще трябва да се консултирам и да поговоря отново, да преценя подкрепата и шансовете, които бих могъл да имам, посочи той. До понеделник ще дам отговор.”

По-рано през деня политици и интелектуалци обявиха във Фейсбук, че са започнали подписка за издигане на кандидатурата за кмет на София на проф. Вили Лилков.

Самият Лилков заяви, че повечето от тези хора в индивидуални разговори са му заявили, че ще го подкрепят.

Първоначално 27 души сме се подписали, но много се присъединяват, коментира Иван Сотиров, един от подписалите се.

По думите му целта е десните хора и демократичната общност да гласуват за нещо истинско, а не да са изправени пред избор “кое е по-малкото зло” – кандидатура, която да им даде възможност да гласуват по съвест.

Във Фейсбук е създадена специална група “Вили Лилков за кмет на София”, където е публикувана подписката.

От страницата на фейсбук групата става известно, че сред подписалите се под номинацията на Вили Лилков са

Аня Пенчева, Богдана Карадочева, Ваньо Шарков, Васил Георгиев – Кръпката, Ивайло Цветков – Нойзи, Иван Лечев, проф. Йордан Бакалов, Михаил Вешим, Муравей Радев, Надежда Нейнски, Николай Ненчев, Петър Москов – председател на КОД (Консервативно обединение на десницата),Стефан Димитров, Стоян Радев и Теди Москов.

Професор по физика и доктор на науките, Вили Лилков е дългогодишен ръководител на катедрата по физика в МГУ “Св. Иван Рилски”, общински съветник и зам.-председател на Столичния общински съвет (1999 – 2014 г.) и народен представител в 43-ото Народно събрание.

Лилков е съавтор е с Христо Христов на книгите “Бивши хора по класификацията на ДС” и “Погубената България”.

В книгата си “Доблест и наказание – Народният съд и ДС срещу спасителите на българските евреи” Вили Лилков разказва за съдбата на малко известни личности, защитници на българските евреи през времето на Втората световна война.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts