| | | |

Напрежение: МРРБ отговори на Караджов, обвини го в лъжа

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не подготвя тристранни споразумения за АМ „Хемус”

Това заявяват от МРРБ и уточняват, че повод са твърдения на бившия регионален министър и настоящ депутат Гроздан Караджов пред БНТ.

Припомняме ви, че Караджов заяви, че “грабежът на века” – магистрала “Хемус” и инхаус процедурите продължава с двойна сила при “Продължаваме промяната”.

“В момента са подготвени тристранни споразумения, с които ще се анексират съществуващите порочни инхаус договори за строителството на автомагистрала “Хемус”, където ще се въведат нови дейности –

т.е. трудът, който досега не фигурираше там, но се разплащаше, ще бъде въведен като нови 15 до 20% от общата сума за допълнение към общото оскъпяване, което ще стане над 50%”, заяви вчера Караджов пред БНТ.

“За настоящото ръководство на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е новина, че има тристранни споразумения, с които ще се анексират съществуващите порочни инхаус договори за строителството на АМ „Хемус” и това ще оскъпи строителните дейности с 2 млрд. лв., коментират от МРРБ.

Ако Гроздан Караджов разполага с такива тристранни споразумения, го призоваваме да ги предостави на отговорните институции“, се посочва още в прессъобщението.

“Категорично заявяваме, че настоящото ръководство на МРРБ не е работило по такива споразумения, не е разпореждало изготвянето им и не е било уведомявано за съществуването на такива, заявяват още от регионалното министерство”, заявяват още от МРРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts