| | | |

Апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров се яви с адвоката си в СГП: Обвинен съм за…

Апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров дойде заедно с адвоката си Людмил Рангелов в Софийска градска прокуратура, за да му бъде предявено обвинение, съобщи БТА.

Магистратът е разследван по сигнал на кмета на Варна Иван Портних за поискан и взет подкуп.

В служебната каса на магистрата са намерени 49 000 евро и 20 000 лева. Също така са открити над 270 боеприпаса без надлежно разрешително.

Пред медиите прокурор Чавдаров каза, че никога не е имал контакт с кмета на Варна на тази тема.

“Имам свое обяснение, но няма да го коментирам”, добави той. По думите му нещата за него няма да станат по-сериозни.

“Получих обвинение, че държа малко повече от разрешения брой патрони за пистолети, които притежавам законно. Разрешените са 50 патрона на оръжие, аз притежавам повече.”

Това каза на излизане от Софийската градска прокуратура апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

И обясни, че му е повдигнато обвинение и за един патрон за автомат “Калашников”. Аз даже не знаех, че съществува. Най-вероятно на една от стрелбите съм го взел случайно”, посочи Чавдаров.

Той отново отрече да е говорил за подкуп с кмета на Варна Иван Портних. Срещу Чавдаров има сигнал в антикорупционната комисия именно от кмета. Градоначалникът се оплакал, че Чавдаров е поискал подкуп, а след това и го е взел.

Парите, открити в служебната му каса, били лично негови. “Те са събирани с години, аз във всяка една година съм декларирал средства”, обясни Чавдаров за откритите в служебната му каса 49 000 евро и 20 000 лева.

Има и такава вероятност, отговори Чавдаров на въпрос дали смята, че е обвинен, защото е бил близък на бившия главен прокурор Иван Гешев.

” Аз не съм бил близък с нито един от 4-те главни прокурори, с които съм работил. Те са ме харесвали, защото съм си вършил работата добре”, поясни Чавдаров.

“Никога през живота си не съм вършил престъпление. Знам как ще приключи случаят, ще бъда оправдан”, завърши Чавдаров.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка БТА

Similar Posts