| | | |

Близки на загинали в катастрофи се събраха пред Парламента

Пред Народното събрание близки на загинали в катастрофи се събраха на пореден национален протест с настояване за по-строги наказания за виновните.

Впоследствие протестът се насочи към Орлов мост, за да затвори възловото софийско кръстовище, предава БНР.

Ремонтът на жълтите павета не попречи на протестиращите, които макар и в неделен ден искат да напомнят на депутатите, прекратили лятната си ваканция, че работата им е недовършена.

Приетите промени в Наказателния кодекс не са достатъчни. Криминализира се само вторият отказ за тест за алкохол и наркотици, а трябва да се наказва още първият.

“Първо, експертизите да бъдат в ясен, точен и конкретен срок. Недопустимо е тройна експертиза да бъде чакана в рамките на четири години.

Второто искане, това е терминът “убийство по непредпазливост” да бъде променен с “пътно убийство”.

Трето, което искаме, това е при причинена смърт при ПТП да няма условни присъди, а да има затвор, и

четвърто и не на последно място: при причинена смърт веднага, на лицето, което е причинило смъртта, да му бъде отнета шофьорската книжка”, каза Таня Мегданова, майка на загинал младеж от Гоце Делчев.

Смъртта на пътя трябва да се води убийство, а не престъпление по непредпазливост, каза и Ясен Бозуков, баща на Дани, загинал през март идентично на случая със смъртта на журналиста Милен Цветков.

Родителите са убедени, че в много от случаите, при по-леките наказания има корупция, а целта им днес е да предупреждават и предпазят всички деца на България.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка БНР

Similar Posts