| | | |

Чистка в МВР: Махат полицейски шефове заради случая с…

Ръководството на Министерството на вътрешните рабои (МВР) официално обяви, че “снема доверието си от началници в структурата на СДВР”.

Като причина за това действие е посочено двойното убийство в село Лозен.

“В хода на досъдебното производство за двойното убийство на територията на София е установено, че заподозреният за престъплението е извършител и на друго умишлено убийство от миналата година, за причиняване на смърт по непредпазливост.

По настоящото досъдебно производство постъпват доказателства, според които може да се направи обосновано предположение,

че са допуснати съществени пропуски във връзка с установяване на фактическата обстановка и набавяне на годни доказателствени средства, касаещи престъпление на същото лице от април 2022 г”.

Заради всичко това двама от началниците в СДВР понасят наказания.

-Началникът на 8-мо РУ е уволнен (терминологията, използвана от МВР е “напуска системата на МВР), а

-началникът на сектор “Престъпления против личността” към отдел “Противодействие на криминалната престъпност” в СДВР гл. инспектор Григор Йосифов е понижен в длъжност.

Като причина се посочват “допуснати съществени пропуски” при разследването на убийството на млада жена от Лозен през миналата година, за което заподозреният за двойното убийство в селото Чавдар Бояджиев призна.

Името на началника на 8 РУ не е упоменато, но служебният МВР министър Иван Демерджиев назначи Светослав Стойков на тази длъжност също след чистка, този път заради случая “Семерджиев”

Ще бъдат назначени проверки, в хода на които ще се изяснява тежестта на установените нарушения от страна на различните служители от МВР.

Населението на територията на 8 РУ е около 96 000 души. Управлението отговаря за участъци от: Околовръстен път, бул. “Цариградско шосе”, магистрала “Тракия”, бул. “Христофор Колумб”, естакадата за аерогара “София” бул. “Брюксел” и бул. “Самоковско шосе”.

На територията му се намира язовир “Искър”, пречиствателна станция за питейни води “Панчарево”, газоразпределителна станция “Казичене”, ВЕЦ “Кокаляне” и ВЕЦ “Пасарел”.

Ще бъдат назначени проверки, в хода на които ще се изяснява тежестта на установените нарушения от страна на различните служители от МВР, подчертават от министерството.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts