| | | |

Народното събрание започва работа още на 1 септември

Народното събрание започва работа още на 1 септември заради много належащи задачи, пише Новини.бг.

Промени в Наказателния кодекс, военната помощ и евентуален „ремонт“ на Изборния кодекс са сред предстоящите задачи пред депутатите.

На 1 септември народните представителите ще започнат с парламентарен контрол и изслушване на министри.

Парламентът се мести в сградата на бившия Партиен дом за постоянно, ще заседава тук поне до края на 49-тото НС. Това съобщи в началото на месеца официално пред журналисти председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Желязков запозна представителите на медиите с условията, при които парламентът ще работи в сградата на пл. „Княз Александър I“ №1.

“Народните представители ще влязат в реновираната преди няколко години зала “Света София” за първото си редовно заседание след лятната ваканция – на 1 септември”, каза Желязков.

Той поясни, че традиционната Сграда на съединението се нуждае от сериозен ремонт. По думите му трябва да се направи щателно обследване и да се започне реконструкция, тъй като историческата сграда не е ремонтирана от десетилетия.

“Тя е културна ценност от национално значение и трябва да бъде запазена, като най-належащото, освен инфраструктурата, е ремонтът на покрива, защото дава сериозни течове, което вече си личи и по фасадата на Народното събрание.

Това са невидими проблеми, но те могат да бъдат предпоставки да не се работи нормално още през зимния период.

Има изтичане на фреон, има големи загуби на вода, трябва да се направи и обследване със сериозна реконструкция на отоплителната система”, заяви още Желязков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts