| | | | |

Криминален психолог изобличи истинската цел зад завръщането на Божков

“Ролята, която Васил Божков трябва да изиграе, е свързана с местните избори.

снимка Архив

Да почнем с атентата срещу бившия главен прокурор Иван Гешев, после посещенията на президента в ЮАР, убийството на Къро и пуснатите записи, с линчуването на Гешев, т.нар. сглобка, кандидатирането на Васил Терзиев за кмет на София и убийството на Алексей Петров”, каза криминалният психолог Росен Йорданов.

По негови думи Божков има репутацията на човек, който не играе в неуговорени мачове. Дори се спекулирало, че има общо с Путин и е имал връзка с Пригожин и т.н.

“Васил Божков е имал връзки с дълбоката държава, ключовият въпрос е с кого е сключил сделката, а не защо сега се връща”, допълни Йорданов в сутрешния блок на bTV.

Според него той винаги е имал връзки с Държавна сигурност, както и Алексей Петров.

“Цели поколения не си дават сметка какво е Държавна сигурност – добре организирана система от хора с връзки”, каза още криминалният психолог.

По думите му възможност на Божков да му е обещано друго и накрая той да изиграе бутафорна роля също има.

Според Йорданов той няма шанс да спечели местните избори, но чрез кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София “голямата цел” е именно тази – обществото да приеме хора с “подобна биография”.

снимка Архив

А за политолога доц. Стойчо Стойчев завръщането на Васил Божков у нас е свързано с нещо значимо, случило се през последните седмици като убийството на Алексей Петров.

“Това е последното, което му е пречело и е актуално”, каза Стойчев.

Политологът разкри и защо самият той е присъствал на погребението на Алексей Петров. “Бяхме колеги в пловдивския университет, където той ме покани да преподавам”, заяви доц. Стойчев.

“Трудно е и да се направят някакви договорки с прокуратурата, която не дава заявка да подхожда снизходително към Божков”, коментира адвокат Димитър Марковски.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts