| | | |

Васил Терзиев се скри: Кандидатът на ПП-ДБ не дойде, за да разбере с какви средства ще разполага градът, който има претенции да ръководи

“Заради дългото забавяне на държавния бюджет, се налага в средата на годината – на 14 септември, градският парламент да обсъжда този на Столичната община”

Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев на заседанието, на което се обсъждаше бюджетът на столицата.

Кандидатът за кмет на София на ПП – ДБ Васил Терзиев не дойде на заседанието на Съвета. А с този бюджет ще работи градът не само тази година, а и догодина – докато се приеме следващият и то без значение кой е кметът.

Преди заседанието на СОС днес Георгиев покани Терзиев на публичен дебат.

“Каня кандидата за кмет Васил Терзиев лично да участва днес в публичното обсъждане на бюджета на общината за 2023 г.”, написа във Фейсбук председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Пред общинските съветници Георги Георгиев защити разчетите на общината в предложения бюджет.

“Без него ние няма да можем да осигурим издръжката на градския транспорт до края на годината – предвидили сме над 10 млн. лева повече. Това няма да бъде възможно, ако бюджетът падне жертва на предстоящите избори.

Искрено се надявам да не се стига до там.

Няма да можем без бюджет да осигурим необходимото финансиране за изграждане на канализацията на София. Над 100 км канализация в момента се изграждат в целия град. 70% от тези средства са защитени от екипа на кмета и това са безвъзмездни европейски средства, т.е останалите ние трябва да ги осигурим чрез бюджета.

Предвиждаме и увеличение на заплатите на артистите, музикантите и въобще хората от общинските културни институции и това няма да бъде възможно, ако не се приеме бюджетът”, каза Георгиев.

“Затова горещо апелирам политическите групи в съвета да го подкрепят, за да се осигури нормалното функциониране и продължаване развитието на нашия град.

Без значение какви спорове имаме помежду си, едно е ясно – най-престижните международни кредитни агенции за поредна година дават най-високия финансов рейтинг на София.

Това е оценката за управлението на града”, каза в заключение Георги Георгиев

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка СОС

Similar Posts