| | | | |

Корнелия се включи в опорката “Борисов иска оставката на Тагарев”: Позиции се защитават с действия, а не с ала-бала, Бойко

Позиции се защитават с действия, а не с ала-бала, Бойко.

Това се посочва в позиция на председателя на БСП Корнелия Нинова по повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ако партията му е управлявала, Тагарев и съветникът му щели да си отидат от поста заради скандала в “Пирогов”.

Припомняме, че за инцидента стана ясно от пост на дългогодишна медицинска сестра в “Пирогов” Неда Диманова във Facebook профила си.

Според разказа на сестрата съветникът на Тагарев е пристигнал в лечебното заведение с детето си, като се е държал “арогантно и скандално”. Освен това той поискал да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото.

По-късно самият Мустафа Емин заяви, че въпросната сестра не е била свидетел на случилото се. Той подчерта, че никога не е ставало въпрос дете да излезе, за да влезе неговото и призна, че единствено може да е повишил малко тембър.

“Сценките, които разиграва Борисов край нямат. Поискал уж оставката на министър Тагарев.

Борисов създаде и крепи сглобката. ГЕРБ гласуваха състава на Министерски съвет. Борисов крепи Тагарев, докато му иска оставката.

Е, няма на света такова раздвоение на личността, за което има специален медицински термин. Номерата на Бойко са ясни. Но има ли още хора, които му се връзват?”, се посочва още в позицията на лидера на БСП.

Тя припомня какво е станало с Тагарев по време на правителството “Петков” и даде за пример как се прави.

“Стефан Янев и Петков се скараха. Янев беше отстранен като министър на отбраната. Търсеше се нов министър. Кирил Петков дойде късно вечерта на “Позитано”. Предложи Тагарев за министър. Отговорихме му категорично не.

Опита се да ни убеждава. Казах му: “Нека не си губим взаимно времето. Той няма да получи нашите гласове в парламента, ще подам моята и на министрите на БСП оставки и кабинетът пада”.

Кирил ме погледна невярващо.

Тогава се обърнах към един от сътрудниците на парламентарната група и поисках лист и химикалка. Щях да напиша оставките и да ги връча на премиера Петков. Тагарев не стана министър. Постът зае Заков”, разказва Нинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts