| | | |

Божков се появи с белезници в съда, а го посрещнаха със… СНИМКИ

Фенове на Васил Божков го посрещнаха с аплодисменти пред съдебната зала.

снимка Булфото

Стотина човека посрещнаха в Съдебната палата Васил Божков. Те го посрещнаха с аплодисменти при пристигането му в съда.

снимка Булфото
снимка Булфото
снимка Булфото

Във фоайето се чу и звук на гайда. Инициативата им бе обявена във фейсбук страницата на формацията “Българско лято” на бизнесмена.

Жена раздаде плакати на хората, които твърдяха, че никой не може да запуши устата на истината.

снимка Булфото

Задържането му е по т.нар. “хазартно дело”, от което започна всичко. По него той е обвинен, че е ръководил организирана престъпна група, която е действала от 2014 г. и се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни престъпления.

Припомняме ви, че Васил Божков изненадващо се върна в България на 25 август след като се укриваше в Дубай от края на януари 2020 г.

След като се завърна в България, той беше задържан, а съдът го остави за постоянно в ареста. След края на заседанието, защитата на бизнесмена съобщи, че ще обжалва решението на магистратите.

В същото време той започна да дава показания за парите, които е давал като подкуп на финансовия министър по онова време Горанов. По искане на прокуратурата на Божков и близките му бе назначена и охрана.

През януари 2020 г. Божков напусна България и се укри в Дубай, за да избегне задържането си. Бяха му повдигнати 18 обвинения, свързани с убийства, пране на пари, укриване на данъци и изнасилване.

Божков е задържан за финансови престъпления, чрез които хазартният му бизнес е ощетил държавния бюджет с около 700 млн. лева.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Булфото

Similar Posts