| | | |

ПОТРЕСАВАЩО! Ето какво каза Митрофанова на събора на русофилите СНИМКИ

В Калофер Национално движение “Русофили”, ръководено от Николай Малинов, организира първи международен русофилски събор. Съорганизатор бе учреденото през март т.г. в Москва Международно движение на русофилите (МДР). Съборът протече под наслов “С Русия в сърцето”

На мястото присъства и руският посланик у нас Елеонора Митрофанова

снимка: Фейсбук Посолство на РФ

“За нас е голяма чест и радост да бъдем днес тук, заедно с вас. Както каза Николай Малинов днес, в тези дни не е лесно да бъдеш просто русофил, а активен русофил.

За това се изисква гражданско мъжество и ние много ценим тази подкрепа, ценим вашата гражданска позиция и винаги сме с вас”, заяви Митрофанова.

Преди много години българското движение „Русофили“ създаде прекрасна традиция на ежегодни събори на граждани, които, като искрени патриоти на родината си, ценят вековните традиции на приятелство, свързващи нашите братски народи.

Няма как да не се радвам, че към инициативата на българските приятели се присъединяват съмишленици от цял свят.

През март тази година в Москва се проведе учредителният конгрес на Международното движение на русофилите (МДР), в който взеха участие представители на 42 държави от Европа, Азия, Африка и Америка.

С удовлетворение отбелязвам, че въпреки „младата си възраст“ МДР започва да реализира интересни инициативи, включително мероприятия в подкрепа на основните принципи на международното право, преди всичко Устава на ООН.

Надявам се, че срещите като днешната ще се провеждат редовно.

Това ще позволи на загрижените граждани на много държави, на нашите сънародници да обединят усилията си в защита на руското хуманитарно присъствие на международната арена.

“Управляващият политически елит в България се опитва злонамерено и агресивно да сблъска две части от нашия народ като разрушава символи, паметници, история и вековна обич към Русия” – така се обърна към събралите русофили в Калофер Николай Малинов, цитиран от БГНЕС.

снимка: Фейсбук Посолство на РФ
снимка: Фейсбук Посолство на РФ

Позволете ми от мое име и от екипа на нашето посолство да ви пожелая всичко най-хубаво и издръжливост на духа.

Убедена съм, че ще победим и всичко ще бъде иначе, каза още Митрофанова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Посолство на РФ

Similar Posts