| | | |

Денков след разговора със синдикатите: Срещата беше ползотворна, постигнахме… ВИДЕО

Срещата беше ползотворна

Това заяви премиерът акад. Николай Денков след срещата със синдикатите в Министерския съвет. Установихме, че имаме съгласие по всички точки в декларацията, заяви министър-председателят.

Предприятия ще бъдат запазени, уверил премиерът.

До края на септември ще бъде подписано споразумение за справедлив преход, в което детайлно да бъдат разписани ангажиментите на държавата в сектора от днешна дата до 2030 г., обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Това споразумение за нас е фундаментален въпрос. Търсим гаранция за това споразумение от парламента, каза Пламен Димитров.

“Разбрахме се веднага да започне работа по Общия устройствен план на комплекса “Марица изток”, защото този план е елемент от огромното напрежение и недоверие, които съществуват там”, посочи и президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов.

Представители на енергетиците и миньорите, както и лидерите на синдикатите КНСБ и КТ “Подкрепа” бяха приети от министър-председателя след пет часови протести.

Националният протест е под надслов “За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България!”.

Преди това се стигна до изостряне на напрежението, при което протестиращите се опитаха да нахлуят в МС. Нека уважаваме органите на реда, призова водещият протеста синдикалист.

“Явно някой мисли, че може да се подиграва с миньори и енергетици. Вече час и половина няма отговор от преговарящата ни група. Явно са им взети телефоните Някой от нашата група да излезе. Ние не сме кротки като тревата”, заявиха протестиращите.

На протеста в тяхна подкрепа дойдоха депутати от “Възраждане”, ИТН и БСП.

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts