| | | |

Денков: Имаме решения, с които ще спечели и държавата, и хората. Правителството не отстъпи никъде ВИДЕО

Земеделците са лъгани много пъти през годините. Напрежението е отражение на огромно натрупано недоверие към политическата класа.

Министър-председателят Николай Денков заяви в началото на редовното заседание на Министерския съвет, че е удовлетворен от вчерашните разговори с преговорните екипи на протестиращите земеделци и синдикати.

Според него са взети полезни решения, от които ще спечели както държавата, така и хората.

Това заяви преди началото на заседанието на МС премиерът Николай Денков.

„Вчера бяхме свидетели на два големи протеста с редица искания. Повечето от тях са свързани с проблеми, натрупани през последните години.

Първо искам да благодаря на преговорните екипи за това, че дойдоха, участваха в разговори и именно в резултат на тях имаме решения. Това е начинът да се разрешават проблемите – чрез преговори.

Всички решения, които бяха взети вчера – и в областта на енергетиката, и в областта на земеделието, съответстват на целите и приоритетите на правителството. Никъде нямаше нужда то да отстъпва.

Обратното – когато седнахме заедно и обсъдихме с колегите какво ги притеснява и какви могат да бъдат решенията, се оказа, че тези решения могат да бъдат взети така, че да съответстват на интересите на хората, да ги защитават и да не променят целите и приоритетите, по които работи това правителство, посочи министър-председателят.

При преговори и двете страни печелят, няма нужда единият да бъде губещ. Защото всеки има полза от решенията, отбеляза Николай Денков.

Всъщност упреците не са директно към нас. Всички разбират, че заварваме ситуация, при която трябва да се реагира бързо, поясни министър-председателят.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts