| | | |

Скандалът гърми: “Будни студенти” с нова порция разкрия за плагиатството на Наталия Киселова

Групата студенти, обозначили се като “Будни студенти”, пуснаха нова порция скандални разкрития за доцентурата на конституционалиста Наталия Киселова.

ЕПИЗОД 2: Няма край: Поредна порция с плагиатство в доцентурата на Наталия Киселова

Продължаваме с ЕПИЗОД 2 от разкритията за плагиатство на доц. Наталия Киселова при написването на нейната книга „Политически права на българските граждани“.

Припомняме, че Киселова в медийното пространство и обществото е представена едва ли не като майката на Конституцията на България и единственият човек, който разбира от ПРАВО и Конституция в България.

В днешния епизод ще видите копи-пейст на цели абзаци и почти страници от научни трудове и доклади.

Наталия Киселова е копирала в големи обеми от „Конституционни основи на института на предложенията, сигналите и жалбите“ с автор Маргарита Чешмеджиева, страници 2,3,4

линк – https://lpajournal.swu.bg/…/%D0%9F%D1%8A%D0%BB%D0%B5%D0…

В книгата на Киселова са на страници 307,308,310

Друг копи-пейст на преписвачката Наталия Киселова е направен от Доклад относно състоянието на правната среда за реализирането на референдуми в Република България (докладът е изготвен в изпълнение на проект „Strengthening Direct Democracy Legal Instruments through Bulgаrian-Swiss Partnership”.

Проектът е реализиран от Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива (с Председател Даниела Божинова – докторантка на проф. Евгений Дайнов в НБУ) в партньорство с Център за изследване на пряката демокрация – Арау, Швейцария и се финансира от Българо-швейцарската програма за сътрудничество). В книгата на Киселова са на страници 271,272.

Трябва да отбележим много важно нещо, че доц. Наталия Киселова е председател на Контролния съвет към СУ, което на практика означава, че ако бъде пуснат сигнал срещу нея като например за плагиатство, то той ще трябва да бъде разгледан от самата нея.

Абсурдно звучи всичко това!

Друг важен момент е, че Киселова е преподавател в Академията на МВР и тук е моментът да питаме дали има направен „чадър“ от МВР над Наталия Киселова!

Етичните комисии на Софийския университет и на Министерството на образованието и науката ще трябва да свършат работата си, а не да се спотайват, а

Ректорът на СУ съгласно чл. 58, ал. 1, т. 4 от Закона за висшето образование и чл.35, ал. 1, т. 1 от Закона за развитието на академичния състав в Република България е длъжен да уволни доц. Киселова и да й отнеме доцентската титла.

Настоящият пост да се счита и като сигнал до горепосочените институции, за да упражнят правомощията си съгласно закона, а не да стават съучастници в извършването и прикриването на очевидни правонарушения.

В образованието и науката няма място за хора като Киселова, която денонощно и поръчково облъчва общественото мнение по телевизиите с безпочвените си и псевдонаучни брътвежи.

Следва продължение!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts