| | | | |

Митрофанова пак беснее: Българските власти затвориха църквата “Свети Николай”. РПЦ ще реши бъдещата съдба на храма

Църквата “Свети Николай” в София не е затворена по решение на посланик Елеонора Митрофанова. Функционирането на храма е невъзможно, защото всичките свещеници, работещи в него, са експулсирани.

Това се посочва в позиция на посолството на Русия в България, публикувана на официалната страница на дипломатическата мисия във Facebook.

“Във връзка с твърдения, разпространявани из българските медии, включително уважавани, претендиращи за професионализъм, че църквата “Св. Николай Мирликийски Чудотворец” в София е затворена “по решение на посланик Митрофанова” като “отмъщение” за експулсирането на духовници, бихме искали да обърнем внимание на следното.

На 21 септември т.г българската страна изгони всички служители на Подворието, изпратени от Руската православна църква, поради което по-нататъшната му работа е физически невъзможна.

Решението за бъдещата съдба на храма ще бъде взето от РПЦ”, посочват от руското посолство.

И допълват:

“Солидарни сме с всички вярващи, които скърбят за затварянето на почитания от тях храм, но бихме предложили въпросите за причините на създалата се ситуация да се отправят към българската страна”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts