| | | |

Би Ти Ви с извънреден ход: Отрече се от Хекимян, телевизията взима крути мерки

От Би Ти Ви изпратиха отворено писмо по повод кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София. Бившият журналист е кандидатът на ГЕРБ/СДС. Ето какво пишат от Би Ти Ви:

Във връзка с номинацията на доскорошния ръководител на отдел “Новини, актуални предавания и спорт” г-н Антон Хекимян за кандидат за кмет на София,

bTV Media Group счита за необходимо ясно да подчертае, че доверието и способностите на нашия нюзрум са доказани в продължение на повече от 20 години.

Веднага след отправеното искане, bTV прие оставката на г-н Хекимян, незабавно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други ресурси на компанията и бързо информирахме вътрешната общност и широката общественост за неговото напускане.

Макар да сме напълно уверени в качеството, таланта и ангажираността на редакционния екип към обективността на новините,

bTV Media Group въвежда редица мерки, които планира да приложи през предстоящия изборен сезон, с цел да защити името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България.

1.От 23 септември (събота), Ралф Бартолайт, CEO на bTV, заедно с ръководния екип на отдел “Новини”, пое управлението на нюзрума.

В редакцията на bTV работят опитни и утвърдени журналисти, чийто професионализъм и етика са доказани, а постиженията им говорят сами за себе си.

Нашите журналисти следват ценностите и принципите, изложени в редакционните насоки на СМЕ.

Повече информация можете да намерите тук: https://www.cme.net/about-cme/cme-editorial-board.

Г-н Бартолaйт ще бъде временно изпълняващ длъжността директор „Новини, актуални предавания и спорт“ до намирането на подходящ заместник.

2.Редакционната колегия на СМЕ ще продължи да ангажира bTV със своето присъствие и опит, и да гарантира обективно, безпристрастно и висококачествено съдържание от екипа за новини и актуални предавания.

Информация за членовете на нашия уважаван съвет можете да намерите тук: https://www.cme.net/about-cme/cme-editorial-board

3.Своевременно ще обявим нашия редакционен план за отразяване на предизборната кампания за Местни избори 2023, който ще гарантира безпристрастност и на новините.

4.Ще използваме услугите на трета страна – външна агенция, която да следи за обективността на нашето новинарско отразяване в периода на предстоящата предизборна кампания.

5.Упълномощен представител от редакционната колегия на СМЕ ще бъде на разположение да отговаря на въпроси, които българските медии могат да имат във връзка с нашето предизборно отразяване.

“bTV оценява въздействието от създалата се ситуация много сериозно и наш първостепенен приоритет продължава да бъде да се придържаме към редакционните ни насоки и да отразяваме новините безпристрастно и обективно”, заяви Главният изпълнителен директор и изпълняващ длъжността директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ Ралф Бартолaйт.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТВ

Similar Posts