| | | |

Протестиращите миньори: Блокадата на АМ “Тракия” става безсрочна

Блокадата на магистрала “Тракия” остава, решиха протестиращите миньори. Тя става безсрочна. Блокада има и на „Хаинбоаз”. Служители на БДЖ обмислят да се включат също в блокадата.

Така отсечката при Стара Загора остава затворена вече шести ден.

Миньорите са недоволни от териториалните планове и искат те да бъдат върнати и предоговорени.

Това става въпреки, че споразумението между енергетиците и правителството бе одобрено от Народното събрание.

Според протестиращите споразумението не им дава конкретика и сигурност и отказаха да го подпишат. Миньорите заявиха, че са били предадени от синдикалните представители на енергетиците.

Според представителите на “Мини Марица изток” точките в споразумението противоречат на европейските директиви и няма да бъдат изпълнени. Те настояват плановете да бъдат изтеглени от Брюксел и точките да бъдат входирани там, като всяка едно от тях да бъде договаряна конкретно с Брюксел.

От пресцентъра на МВР също разпространиха официална информация за пътната обстановка в страната, като данните са към 18.00 часа:

Продължават ограниченията в движението по автомагистрала „Тракия“ и през Прохода на Републиката.

Временно е ограничено движението на път III-354 – Нова Загора за Раднево – обход – Новоселец, Млекарево, Раднево, Нова Загора.

Товарните автомобили, пътуващи от ГКПП „Капитан Андреево“ в посока към Русе – „Дунав мост“ или обратно, биват пренасочвани през пътя Харманли-Тополовград-Елхово-Ямбол, както и през Ришки проход. Обходът за леките коли е през Шипченски и Котленски проход.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts