| | | |

Чутовен СКАНДАЛ разтресе СОС: Охрана респектира групите, Терзиев забранява живото излъчване ВИДЕО

В ожесточени спорове за парите за София влязоха общинските съветници в столицата. Най-болни се оказаха темите за култура, спорт и детските градини, както и за липсата на живо излъчване на срещата.

Общинарите се събраха на работна среща в сградата на Столичната община, за да обсъдят бюджета за догодина.

Какви са били критиките на партиите в Столичния общински съвет (СОС) и кой и за какво е искал повече пари обаче така и не стана ясно, тъй като срещата не се излъчваше на живо във фейсбук.

Такава практика има със заседанията на Столичния общински съвет.

“Изразявам възмущението си как може да не допуснете в зала, в която има камери и сме събрани целият общински съвет да ни представяте бюджета в опит за прозрачност, излъчване на живо, за да могат гражданите и медиите да знаят какво се случва тук.

Изпращате охраната да респектира сътрудници на групите за това кой какво записвал, снимал и има ли право. Това е крайно недемократично”, каза бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев по време на заседанието.

Това става ясно от 15-минутно живо предаване, излъчено в профила на колегата му Димитър Вучев.

“Това е фарс, не публично обсъждане. Няма да ни принуждавате през 2024 г. да се връщаме в 1984 г. по Оруел. Искаме на първо място прозрачност в този процес”, ядоса се още Георгиев.

Подобна критика отправи и общинският съветник от БСП Ваня Григорова. Тя разкри, че “Защо гражданите не трябва да чуят въпросите и исканията? Това ли е прозрачното управление?

Обещават средства, които обаче не залагат. Честито Продължаване на промяната!”, написа Григорова във фейсбук.

Иначе на срещата разгорещен спор предизвикаха парите за детски градини, култура и спорт.

Според някои общински съветници в бюджета има несъответствия с парите за детски градини и ясли на различните страници, а ПП-ДБ-СС планирали “една детска градина да я отчитат четири години напред като нов обект”.

Бившият заместник-кмет Мирослав Боршош пък захапа кмета Васил Терзиев и екипа му за парите, заложени за култура.

“Бяхме поканени от кмета Всаил Терзиев на среща. Настояхме тя да се излъчва на живо, но кметът еднолично забрани това.

На второ място – кметът си тръгна на 15-та минута от обсъждането. Стана, фръцна се и си тръгна. Това е изключително неуважително и е прецедент през поне последните 30 години. Настояваме той да се извини на СОС”, това заяви Георгиев от ГЕРБ на извънреден брифинг в Столична община.

“Той избяга да отговори за случващото се в градския транспорт. Не отговори за проектите за междублоковите пространства. Важни въпроси, а не получихме отговори от разсърдиялия се кмет на София”, допълни Георгиев.

“Съзадава се паралелна управа – хора, които не са з=назначени за зам-кметове стоят в кабинетите им и се разпореждат”, каза още общинският съветник от ГЕРБ и каза, че срещата за бюджета на София ще продължи, когато Терзиев се върне.

“Има огромни мистерии в този бюджет. София не е частна фирма, която очорбаджията да си прави каквото си поиска”, заяви още Георгиев.

“По този бюджет има много какво да се пита” – заяви пък Антон Хекимян от ГЕРБ и допълни:

“Тези хора декларираха, че идват с нови идеи, морал и т.н. Възмутително е, че има хора, които не са назначени, а останаха по време на заседанието! Какво означава това!”.

“Да се обърне и да си тръгне като сърдита госпожица… няма право” – допълни Георгиев по адрес на Терзиев и посочи “госпожата, която уплаши г-н Терзиев с въпроси”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts