| | | | |

Хекимян откри кампанията си: Не трябва да оставим София на некоалиция! Борисов вярва, че ще спечеля изборите ВИДЕО

Приех предложението на Бойко Борисов и на ГЕРБ да се кандидатирам за кмет, защото обичам София, познавам проблемите й и как те могат да бъдат решени.

Това заяви претендентът на ГЕРБ-СДС за кмет на столицата Антон Хекимян при откриването на предизборната кампания пред НДК.

Той е категоричен, че работата за София трябва да продължи, да бъдат реализирани проектите, част от които е доизграждане на още 10 км от метрото. Моето желание е да го направим заедно, обърна се Хекимян към присъстващите.

Той иска градът да бъде още по-подреден и обеща да влязат в районите с нови програми. Според него трябва да бъде използван и потенциалът в науката и образованието.

Не трябва да оставим София на некоалиция, каза Хекимян.

Той представи и екипа, с който ще работят заедно – кандидатите за районни кметове и общински съветници на ГЕРБ-СДС.

“Борисов е постоянно в София и във всеки един момент може да подкрепи Антон Хекимян. В Хасково ще отиде само веднъж”, обясни Лъчезар Иванов от ГЕРБ преди старта на събитието.

“Нашият кандидат превъзхожда в пъти този на ПП“, каза още той и добави, че основният опонент на ГЕРБ винаги е бил БСП.

“Тръгвам си с чувство на благодарност към всички хора, които ме подкрепиха четири мандата, с чувство на благодарност към всички хора, с които работихме, с чувство на удовлетворение от това, което направихме. И с надежда, че развитието на София ще продължи с един силен кандидат, какъвто е Антон Хекимян”, каза кметът Йорданка Фандъкова.

Тя поясни, че основният опонент на ГЕРБ в София би трябвало да бъдат колегите от ДБ, сега ППДБ, които управляват половината град.

“Не се притеснявайте, нашият лидер ще бъде тук, когато дойде време. Кампанията е в цялата страна и е логично той да обиколи навсякъде. София е за финал”, каза Александър Ненков.

“Г-н Хекимян ще отвори желание на хора, които не са твърди поддръжници на ГЕРБ,” добави той.

“Трудно обяснимо е, че хем сме в коалиция, хем сме опоненти. На местните избори никой не спестява нищо. Това, че подкрепяме правителството, не значи, че нямаме своите критики. Това не е подпис на бял лист, а точно обратното – отговорността трябва да е споделена.

Тези хора не трябва да забравят, че не са спечелили изборите. ГЕРБ спечели изборите”, сподели народният представител.

“Основният опонент е този, който има най-големи шансове да отиде на балотаж. И това е Васил Терзиев. И в това няма нищо странно.

София не може да си позволи да бъде обект на експерименти. А това е експеримент – това е човек, който не разбира нищо от София, както и хората около него.

Ако Антон Хекимян спечели, Васил Терзиев няма да е общински съветник и няма да е фактор в София. Което обаче не променя прогнозата, че следващият общински съвет ще бъде пъстър”, сподели депутатът Тома Биков.

“Още сме в началото на кампанията. Не си спомням г-н Борисов да открива кампанията в София, виждал съм да я закрива. Предполагам, че така ще е и сега”, завърши той.

“Основният ни опонент е Васил Терзиев. Постът в София е трамплин към Министерски съвет за него”, заяви лидерът на СДС Румен Христов.

“Ще видим. Сглобката не е вечна. Ако видим, че сглобката не върви, може да я развалим“, отсече той на въпрос, че с тези думи може да развали сглобката.

“Нямаме опоненти. Нашата кандидатура си е най-добрата. И съм сигурен, че софиянци ще го разберат. Виждате метрото, улиците. Който не работи, той не греши”, каза депутатът от ГЕРБ Даниел Александров.

Събитието беше открито от зам.-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев.

“Искам в общината да има експерти, а не крале на селфита. Искам да има мечтатели, а не шарлатани. Влизаме в кампания. Приветствам ви, съветвам ви да избягваме военната терминология. Няма да се бием с никого. След изборите ще трябва да живеем и да работим с другите”, каза от трибуната Дончев.

“Безспорно е това, което е направено, но в София има да се направи още много. Столицата има нужда от мъдрост, има нужда от разум. Има нужда и от сърце, и от любов. И когато говорим за мъдрост, опит, разум, представям ви г-жа Фандъкова”, завърши зам.-председателят на ГЕРБ.

“За мен беше чест да създаваме и променяме София заедно. Убедена съм, че добър кмет става от една особена порода хора, с умения, които не се учат в никой университет или училище. Кмет не става на стол в кабинет, а на улицата пред хората.

Това е причината, поради която съм убедена, че сме застанали зад най-добрия и подготвен кандидат за София. Това е Антон Хекимян, под чийто кръстосани въпроси неведнъж съм се изправяла”, заяви от трибуната Йорданка Фандъкова.

“Антон познава проблемите на София. Това е доказано. Той е изключително любознателен и оценява колко е важно, че е част от нашия екип”, каза сегашният председател на Столичния общински съвет и кандидат за общински съветник Георги Георгиев и представи кандидата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

“Искам да ви благодаря за начина, по който ме приехте”, обърна се към присъстващите Антон Хекимян.

“За тези няколко дни се убедих, че Георги Георгиев и г-жа Фандъкова могат да говорят за проектите на София с дни.

Приех предложението на г-н Борисов да бъдат кандидат за кмет на София, защото обичам София, знам проблемите на града, знам какви могат да бъдат решенията“, продължи кандидат-кметът.

“София не трябва да бъде заложник работата да бъде спряна. София трябва да продължи да сбъдва проектите си. София не може да бъде заложник на думи, за нея трябват дела”, каза още Хекимян и изброи приоритетите си за столицата.

Хекимян представи и кандидатите за районни кметове на ГЕРБ.

“Най-важното нещо е спазването на стандартите. На следващото нещо е залагането на много по-голяма безопасност за движението по пътищата”, каза пред медиите Хекимян.

“Метрото не трябва да спира, трябва да бъде завършен Околовръстният път, рингове също. Въпрос на чест е софиянци да ги имат”, добави той.

“Нашият основен опонент са хората, които искаха да спрат проектите за София, а днес казват, че мислят най-доброто за града”, отсече кандидат-кметът на София.

“Няма значение кой от колко време е на терен. Важни са идеите, които имаме.

Виждам след четири години София още по-хубава, по-модерна и по-зелена”, заяви Хекимян и добави, че Борисов вярва, че той е достатъчно силна кандидатура, която ще спечели изборите в София.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър
снимка: Фейсбук/ ГЕРБ
снимка: Фейсбук/ ГЕРБ
снимка: Фейсбук/ ГЕРБ
снимка: Фейсбук/ ГЕРБ

Similar Posts