| | | |

Елена Йончева шокира с признание: Очаквам г-н Борисов да ми се обади и да ми…

Обаждане от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов чака евродепутатът от БСП Елена Йончева. Това признание направи самата тя в ефира на бТВ.

Йончева коментира влизането на Антон Хекимян в политиката като кандидат на ГЕРБ за кмет на София. И заяви, че за да падне изборът върху него, е изгладено голямо доверие между Хекимян и Борисов.

Евродепутатът Елена Йончева заяви, че трябва да се изследва по какъв начин Антон Хекимян е спечелил политическото доверие на Бойко Борисов, за да бъде предложен за кмет на София от ГЕРБ.

Как е изградено това доверие, от кога е, попита Елена Йончева и заяви: Г-н Хекимян даде отговор, който на мен много ми хареса. Той каза, че доверието е, защото през годините той е бил много критичен към г-н Борисов.

Аз също съм била, меко казано, критична към Бойко Борисов, заяви с усмивка Йончева. И допълни:

„Ако критичността е довод, то очаквам г-н Борисов да ми се обади и да ми направи невероятно предложение”.

Това е защото не очаквате предложение от БСП да бъдете отново евродепутат, нали, контрира Мария Цънцарова. И допълни хапливо: „Казвате на Борисов, че вече сте свободна”.

Както е известно, Йончева е в остър конфликт с ръководството на БСП, която я номинира за евродупутат на предишния европейски вот.

Елена Йончева коментира, че е нормално журналисти с активна гражданска позиция да влизат в политика.

Извън собствената си кариера, която също върви по този път, тя даде примери с известни европейски политици, които са били преди това журналисти. Такива са Франсоа Митеран, Вили Бранд, както и Борис Джонсън, който като млад е бил кореспондент на “Дейли мейл” от Брюксел.

Големите социални мрежи като Фейсбук, Туитър и Тик-ток вече няма да могат да свалят медийни публикации – това е част от новия единен европейски закон за защита на журналистите.

“За нашите медийни публикации – български и европейски, не можем да разчитаме на критериите на институции и частници, които се намират извън Европа. Приехме тези платформи да не могат да свалят медийно съдържание. Ако се опитат, това да бъде сложно – медиите да бъдат защитени”, обясни Йончева

Следене, подслушване и използване на всякакви СРС-та е забранено, когато те изпълняват съвестно работата си и с аргумента, че може да застрашават националната сигурност. Ако обаче има доказателства за това, има процедура, която може да го позволи.

Предстоят преговори със Съвета на ЕС, които ще приключат февруари, ако никоя от държавите членки не бойкотира закона.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts